Den fantastiska matematiken (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
6
Förlag
Fischer & Co
Illustrationer
ill.
Dimensioner
241 x 172 x 20 mm
Vikt
642 g
SAB
Ta,Ta:k
ISBN
9789170549632
Den fantastiska matematiken (kartonnage)

Den fantastiska matematiken

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2002-11-01

Slutsåld

Matematik är roligt, spännande och användbart!
Matematik är den viktigaste och nyttigaste av alla vetenskaper. Matematik är svårt, teoretiskt, abstrakt och...nödvändigt.

Den fantastiska matematiken berättar om matematikens idéer och betydelse; om rena fantasiprodukter och intellektuella spel med inslag av lekfullhet och intuition - som ofta visar sig stämma överens med naturen!

Det gäller t ex de i våra dagar så högaktuella fraktalerna - "skapade" av den tyske 1800-talsmatematikern Georg Cantor.

Den fantastiska matematiken berättar om pågående forskning och färska forskningsresultat mot bakgrund av matematikens 6000-åriga historia.

Den fantastiska matematiken, som bl a bygger på intervjuer med svenska forskare och matematiker, vill minska avståndet mellan matematiker och lekmän. Några av de stora matematikerna - även kvinnorna - presenteras i miniporträtt.

Den fantastiska matematiken är skriven på ett enkelt och klart språk. Det är en bok för en intresserad och nyfiken allmänhet, men också för lärare att hämta inspiration ur, för gymnasister och studenter att bredvidläsa i och för kulturhistoriskt intresserade att lära matematikens historia från. Den innehåller tex datorprogram till hjälp för alla som vill prova att rita sina egna fantastiska fraktaler.

Den fantastiska matematiken - som skön konst och konsten som matematik. Den fantastiska matematiken - från lertavlor till datorer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den fantastiska matematiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vad vore livet utan matematik!?
    Kristina Haider, 7 april 2016

    Matematik är alltid fantastiskt! Med Kristin Dahls matematiska historia, beskrivningar och förklaringar kan det bara vara toppen! Allt från litet till stort inom området!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kristin Dahl