Italien (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2007-02-01
Upplaga
1
Förlag
Fischer & Co
Dimensioner
180 x 115 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Ki
ISBN
9789170549823
Italien (pocket)

Italien

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2007-02-01
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Italien Kan levereras innan julafton
Vad associerar vi med Italien?

Många av oss har som semesterfirare varit där och njutit av fantastisk mat, medeltida städer, renässanskonst, varma hav och mött ett folk med en lockande temperamentsfullhet. Men Italien är också ett land där porrskådisar blir politiker, där fotbollen engagerar alla och där korruptionen äter sig djupt in i staten.

Italien är en bok om nationalism och lokalpatriotism, om historia och språk, och om de konflikter som splittrar ett land där historien är påtagligt närvarande i nuet.

Tomas Lappalainen söker förklaringen till varför det är så svårt att fixera innebörden i ord som "italienare" och "den italienska staten".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Italien
  2. +
  3. En förvandlad stad : Stockholm förr och nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt En förvandlad stad : Stockholm förr och nu av Karl Kadhammar (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Italien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dötråkig
    Misha, 3 oktober 2022

    Förmodligen den mest tråkigaste boken jag har läst i mitt liv. Jag köpte den p.g.a. att den hade högt betyg här och var billig. Under politik och språkutvecklings delen var jag nära att kasta den i papperskorgen. Tankarna ville inte fokusera på innehållet. Tyckte författaren hade eget 'bias'. Men jag gav den en till chans och efter halva boken så gav jag upp. Jobbigt för personen som måste läsa den till en skoluppsats. Ger den en 2:a, och det är alldeles för generöst.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tomas Lappalainen

Recensioner i media

"Allt rörs upp, det fina med det fula. Man förstår att Italiens enande alltjämt pågår. Det är väl fångat. Det är en med kärlek skriven bok."
Anders Ehnmark, Expressen

"Tomas Lappalainen är, kort sagt, en strålande ciceron och historisk analytiker när han beskriver bakgrunden till vad Italien är och vad det innebär att vara italienare."
Italia, italienska handelskammarens tidning

Övrig information

Tomas Lappalainen, född 1958, arbetar som kulturredaktör på LO-tidningen samt medverkar regelbundet i Aftonbladet. Han har tidigare skrivit den uppmärksammade boken Maffia.