Mommo : en självbiografi i tre delar. Det var en gång ;  Kvinnoliv ;  Barnf (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
733
Utgivningsdatum
2004-11-01
Förlag
Sellin & Partner
Medarbetare
Wahlgren, Anna (red.)
Dimensioner
110 x 178 x 40 mm
Vikt
360 g
SAB
Gcz Wahlgren, Anna,Lz Wahlgren, Anna
ISBN
9789170553189
Mommo : en självbiografi i tre delar. Det var en gång ;  Kvinnoliv ;  Barnf (pocket)

Mommo : en självbiografi i tre delar. Det var en gång ; Kvinnoliv ; Barnf

Pocket,  Svenska, 2004-11-01

Slutsåld

En självbiografisk trilogi:
Mommo - Det var en gång (utgiven 1995)
Mommo - Kvinnoliv (utgiven 1996)
Mommo - Barnfota (utgiven 1997)

Anna Wahlgren väjer inte för att skriva om det svåra i tillvaron och ger uttryck för det så kallade maskrosbarnets eviga, inre sorg. Men hon skriver också om stunder av glädje och hon kan som få förmedla livserfarenhetens och medkänslans budskap som lyder: Du är inte ensam.

Anna Wahlgren är författare till cirka 25 böcker. Hon har även skrivit dramatik för radio och tv, kolumner, krönikor och massor av debattartiklar. Hon har fött nio barn, varit gift sex gånger och har åtta barnbarn. Anna Wahlgren är född 1942 och bosatt i Gastsjön, Jämtland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Wahlgren

Övrig information

Denna populära och efterfrågade memoartrilogi kommer nu ut i en samlad volym i pocketform. De tre böcker som ingår i trilogin är: Det var en gång, Kvinnoliv och Barnfota.

Anna Wahlgren skildrar kampen för tillhörighet, kärlek och försärjning och visar en familjesammanhållning som är viktigare och större än allt. Hon berättar i böckerna för sina barnbarn om sin uppväxt, sina äktenskap, barnafödslar och sitt levnadsöde. Boken är sannerligen en berättelse på liv och död som berör från första sidan. Hon kan, som få, förmedla livserfarenhetens och medkänslans budskap: Du är inte ensam!

Så här skrev tidningen Amelia när Kvinnoliv först utkom:
Redan efter tio rader har jag smält inför andra delen i Anna Wahlgrens självbiografi. Berättartekniken - Mommo berättar för sina barnbarn - är oemotståndlig och historien så rafflande som det blir när sex äktenskap, nio barnafödslar och ständiga uppbrott i livet ska knölas in på ett par, trehundra sidor.

Och så här skrev Svenska Journalen:
Här finns en tjej med stort hjärta - och ett stort krav på ärlighet. Ingen helylletjej, men en livsbejakande halvgalen sort, som det finns för få av i vårt klimat. Det är lätt att trivas i Anna Wahlgrens sällskap, och i "Mommo" är hon i högform.