Ring P1 - Folkhemmets nya röster (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2006-03-01
Förlag
Mediestudier
Dimensioner
200 x 135 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Bua-c
ISBN
9789170553448
Ring P1 - Folkhemmets nya röster (häftad)

Ring P1 - Folkhemmets nya röster

ring P1 - en alternativ offentlighet

Häftad Svenska, 2006-03-01

Slutsåld

När jag lyssnar på Ring P1, skriver medieforskaren Karin Nordberg, får jag inte sällan en känsla av att här finns en offentlig reservstyrka som bara väntar på att bli upptäckt för större uppgifter. Några i denna styrka har här fått sista ordet. Flera tillhör de folkhemmets nya röster som avses i titeln, otänkbara i den tidiga radions elitburna medverkandeprofil och i vissa kretsar ifrågasatta även i dag.

Är Ring P1 en alternativ offentlighet? Ja, om vi hämtar stöd i medieteoriernas åtskiljande av dominanta offentligheter och motoffentligheter. Kanske, om vi ser till att programmet sakta håller på att etablera sig som en självklar del i det offentliga samtalet, förklarar Karin Nordberg.

I boken har hon intervjuat programledare - Kjell Albin Abrahamsson, Hiba Daniel, Tomas Tengby, Nina Glans, Cecilia Udden och Täppas Fogelberg - liksom ett 40-tal av de övriga medverkande i ett radioprogram som länge möttes av starka reaktioner i det övriga mediebruset.

Karin Nordberg var tidigare radiojournalist i många år. Numera är hon medieforskare och docent i idehistoria. Hon har bland annat publicerat Folkhemmets röst. Radion som folkbildare 1925-1950.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Nordberg

Bloggat om Ring P1 - Folkhemmets nya röster

Övrig information

När jag lyssnar på Ring P1, skriver medieforskaren Karin Nordberg, får jag inte sällan en känsla av att här finns en offentlig reservstyrka som bara väntar på att bli upptäckt för större uppgifter. Några i denna styrka har här fått sista ordet. Flera tillhör de folkhemmets nya röster som avses i titeln, otänkbara i den tidigare radions elitburna medieverkandeprofil och i vissa kretsar ifrågasatta även idag.
Är Ring P1 en alternativ offentlighet? Ja, om vi hämtar stöd i medieteoriernas åtskiljande av dominanta offentligheter och motoffentligheter. Kanske, om vi ser till att programmet sakta håller på att etablera sig som en självklar del i det offentliga samtalet, förklarar Karin Nordberg. I boken har hon intervjuat program ledare Kjell Albin Abrahamsson, Hiba Daniel, Tomas Tengby, Nina Glans, Cecilia Uddén och Täppas Fogelberg - liksom ett 40-tal av de övriga medverkande i ett radioprogram som länge möttes av starka reaktioner i det övriga mediebruset.