Holberg i Norden : om Ludvig Holbergs författarskap och dess kulturhistoriska betydelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Centrum för Danmarksstudier
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2004-12-01
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Dahlberg, Gunilla (red.), Christensen Teilmann, Peter (red.), Thorsen, Frode (red.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 185 x 35 mm
Vikt
1040 g
SAB
Gdaz Holberg, Ludvig
ISBN
9789170610110
Holberg i Norden : om Ludvig Holbergs författarskap och dess kulturhistoriska betydelse (inbunden)

Holberg i Norden : om Ludvig Holbergs författarskap och dess kulturhistoriska betydelse

Inbunden Svenska, 2004-12-01
149
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Ludvig Holberg, född 1684 i Bergen och död 1754 i Köpenhamn, är ett av de största namnen i den nordiska litteratur- och kulturhistorien. I Danmark och Norge har Holberg närmast rang av nationalskald, medan man i Sverige främst känner honom som upphovsman till den ofta spelade komedin Jeppe på Berget. Holberg i Norden är en ämnesmässigt bred antologi, skriven av tre generationer forskare och kritiker från -- eller med anknytning till -- Norden. Här ges en allmän introduktion till Ludvig Holbergs liv och författarskap, men i boken behandlas också Holbergs mångsidiga produktion och kulturhistoriska betydelse ur en rad olika aspekter.

De mer kända verken, som komedierna (särskilt Jeppe på Bjerget) och andra skönlitterära verk (Niels Klims underjordiske rejse och Peder Paars), belyses på ett nyorienterande sätt. Boken innehåller dessutom studier av Holbergs spännande, men idag nära nog bortglömda, arbeten om historia, naturrätt och musik.

Holberg i Norden för även in läsaren i mer principiella diskussioner, bland annat kring Holberg och upplysningstiden.

Red. Gunilla Dahlberg, Peter Christensen Teilmann & Frode Thorsen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Holberg i Norden : om Ludvig Holbergs författarskap och dess kulturhistoriska betydelse
  2. +
  3. Det slutna rummet : sex kapitel om Lars Noréns författarskap 1963-1983

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det slutna rummet : sex kapitel om Lars Noréns ... av Mikael Van Reis (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Ludvig Holberg, född 1684 i Bergen och död 1754 i Köpenhamn, är ett av de största namnen i den nordiska litteratur- och kulturhistorien. I Danmark och Norge har Holberg närmast rang av nationalskald, medan man i Sverige främst känner honom som upphovsman till den ofta spelade komedin Jeppe på Berget. Holberg i Norden är en ämnesmässigt bred antologi, skriven av tre generationer forskare och kritiker från eller med anknytning till Norden. Här ges en allmän introduktion till Ludvig Holbergs liv och författarskap, men i boken behandlas också Holbergs mångsidiga produktion och kulturhistoriska betydelse ur en rad olika aspekter. De mer kända verken, som komedierna (särskilt Jeppe på Berget) och andra skönlitterära verk (Niels Klims underjordiske rejse och Peder Paars), belyses på ett nyorienterade sätt. Boken innehåller dessutom studier av Holbergs spännande, men idag nära nog bortglömda, arbeten om historia, naturrätt och musik. Holberg i Norden för även in läsaren i mer principiella diskussioner, bland annat kring Holberg och upplysningstiden.