Olivkvisten i minibussen : en liten bok om att mötas, resa och tro (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2009-03-24
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
185 x 145 x 12 mm
Vikt
220 g
SAB
Cm.08
ISBN
9789170610622
Olivkvisten i minibussen : en liten bok om att mötas, resa och tro (inbunden)

Olivkvisten i minibussen : en liten bok om att mötas, resa och tro

Inbunden Svenska, 2009-03-24
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Andalusien, södra Spanien, våren 2007. I en hyrd minibuss färdas sex unga troende, muslimer, kristna och judar. Med resan som metod vill man i projektet Andalusiska möten finna en ny plats för religionsdialog, en plats utanför invanda bekvämlighetszoner. I bussen växlar samtalen i takt med att motorvägssträckorna mellan Granada, Córdoba och Toledo tillryggaläggs. Var finns brännpunkterna? Vad kan de enas om? Hur reagerar dessa ungdomar på att se maktskiftena i de abrahamitiska religionernas historia så tydligt illustrerade som i Andalusien? Levde man verkligen tillsammans i fred här? Kan vi leva tillsammans nu? Kan religionerna mötas och är Andalusien i så fall en förebild för oss idag?

Föreställningen om al-Andalus som en plats för tolerans, där tre kulturer eller religioner fredligt kunde leva tillsammans och växelverka med varandra, tycks delvis vara idealiserad och har också använts för olika politiska och ideologiska syften. Forskningen behöver frigöras från detta, vilket utreds av religionsvetaren Göran Larsson, som också var med på resan. Men, säger professor Maribel Fierro, som ungdomarna mötte i Spanien, religiös samlevnad (convivencia) utesluter inte spänningar och konflikter, och utbrott av våld och förföljelse raderar inte det produktiva resultatet av många år hundradens växelverkan på olika plan. I sin avslutande essä analyserar hon den muslimska periodens betydelse och guidar oss igenom områdets snåriga historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olivkvisten i minibussen : en liten bok om att mötas, resa och tro
  2. +
  3. Naturvetenskap och religiös tro : Faradayartiklarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Naturvetenskap och religiös tro : Faradayartikl... av Mikael Schink S J (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Olivkvisten i minibussen : en liten bok o...