Jordens dotter :  Selma Lagerlöf och den tyska hembygdslitteraturen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2011-10-11
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
200 x 175 x 3 mm
Vikt
743 g
SAB
Gcz Lagerlöf, Selma
ISBN
9789170610981
Jordens dotter :  Selma Lagerlöf och den tyska hembygdslitteraturen (inbunden)

Jordens dotter : Selma Lagerlöf och den tyska hembygdslitteraturen

Inbunden Svenska, 2011-10-11
234
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Astrid Lindgren, Henning Mankell och Stieg Larsson var inte först. Redan i början av förra seklet var svenska författare storsäljare på den tyska bokmarknaden. En av de mest framgångsrika var Selma Lagerlöf. De tyska översättningarna gav henne goda inkomster. När hon 1910 köpte nya hästar till Mårbacka var de, som hon själv uttryckte det, betalda med Nils Holgerssons senaste tyska upplaga. Selma Lagerlöf var inte bara älskad av den tyska publiken utan också av de tyska kritikerna. Unisont hyllade de henne som skönhetens och fantasins benådade författarinna.
Hur ska man förstå och förklara denna tyska framgångssaga? Ann-Sofi Ljung Svensson sätter in Selma Lagerlöfs popularitet i ett tidigare outforskat historiskt sammanhang. Med hjälp av ett omfattande recensionsmaterial visar hon hur den tyska bilden av Lagerlöf skapades i ljuset av de ideal och den världsbild som bars fram av den vid sekelskiftet mycket inflytelserika hembygdskonströrelsen, die Heimatkunstbewegung, med dess kult av jorden, innerligheten och den stora personligheten. För tyska läsare framstod Lagerlöf som en jordens dotter. I en idéhistoriskt inriktad litteraturvetenskaplig studie fördjupar och vidgar Ljung Svensson förståelsen av Selma Lagerlöf-receptionen i Tyskland. Samtidigt ger hon en bred historisk skildring av en rörelse som präglat det kulturella och politiska klimatet i Tyskland ända in i vår tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jordens dotter :  Selma Lagerlöf och den tyska hembygdslitteraturen
  2. +
  3. Selma Lagerlöfs underbara resa genom den svenska litteraturhistorien 1891-1

De som köpt den här boken har ofta också köpt Selma Lagerlöfs underbara resa genom den svensk... av Anna Nordlund (inbunden).

Köp båda 2 för 433 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jordens dotter : Selma Lagerlöf och den ...