Publik i perspektiv : teaterarbete i Öresundsregionen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Centrum för Danmarksstudier
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2013-04-23
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
230 x 170 x 15 mm
Vikt
448 g
SAB
Ika
ISBN
9789170611292
Publik i perspektiv : teaterarbete i Öresundsregionen (häftad)

Publik i perspektiv : teaterarbete i Öresundsregionen

Häftad Svenska, 2013-04-23
129
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Två teaterpjäser uppförda av fyra teatrar på tre scener och i ett tält, i tre länder, på flera nordiska språk att kalla projektet Teaterdialog Öresund för en avancerad övning i dialog, samarbete och samordning är ingen överdrift. Ett gemensamt incitament för projektet har varit sökandet efter kulturellt och konstnärligt gränsöverskridande möten. Utifrån Öresundsregionens speciella möjligheter till brobyggande har Teaterdialog Öresund haft ambitionen att vidga förståelsen för publiken, men också att skapa publikmässig integration mellan grannländerna.

Vad är en teaterföreställning och hur ska vi förstå den? Med dialog som ledord vill Publik i perspektiv placera de två pjäserna i projektet i ett större sammanhang än premiär och spelperiod. Boken diskuterar frågor som dessa: Vad händer om vi tolkar en föreställning ur ett kritiskt vithetsperspektiv? Vilka faktorer påverkar marknadsföringen och varumärkesbyggandet av en pjäs? Vilkens sorts kunskap utvecklas om teatern för ett samtal med publiken och låter publiken själv bestämma vad samtalet ska handla om?

Publik i perspektiv åskådliggör och diskuterar erfarenheter från projektet Teaterdialog Öresund. I boken medverkar forskare och skribenter som till vardags verkar på olika akademiska och journalistiska arenor i regionen. Tillsammans undersöker de området »publikutveckling«som en möjlighet att förstå utmaningar i ett samtida teaterlandskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Publik i perspektiv : teaterarbete i Öresundsregionen
  2. +
  3. Folkhem och folkteater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folkhem och folkteater av Henrik Sjögren (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Publik i perspektiv : teaterarbete i Öres...