Att bryta innanförskapet : Kritiska perspektiv på jämställdhet och mångfald (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2014-08-28
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Mattsson, Tina (förf.) / Mählck, Paula (förf.) / Rönnblom, Malin (förf.) / Sandell, Kerstin (förf.) / Schmitt, Irina (förf.) / Schömer, Eva (förf.) / Selberg, Rebecca (förf.) / Sandell, Kerstin (red.)
Dimensioner
230 x 150 x 15 mm
Vikt
660 g
ISBN
9789170611513
Att bryta innanförskapet : Kritiska perspektiv på jämställdhet och mångfald (häftad)

Att bryta innanförskapet : Kritiska perspektiv på jämställdhet och mångfald

Häftad Svenska, 2014-08-28
182
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Högre utbildning och forskning är en av de samhällsarenor där kvinnors position radikalt har förändrats de senaste trettio åren. Kvinnor är inte länge en minoritet inom akademin i stort, sam tidigt som män fortfarande dominerar på lednings positioner och professors tjänster. Andra minoritiserade grupper har också uppnått en större närvaro och synlighet. Policy för jämställdhet och mångfald är ofta centralt i universitetens framställning av sig själva som framgångsrika.
"Att bryta innanförskapet" är en ansats att kritiskt granska och expandera vad jämställdhet och mångfald är och skulle kunna vara inom akademin. Forskare inom genusvetenskap, sociologi, socialt arbete och rättssociologi undersöker här kopp lingar mellan kön, etnicitet, sexualitet, klass och makt, gränser och villkor för närvaro samt hur olika grupper av anställda erfar, namnger och tolkar sina positioner och möjligheter inom ramen för de akademiska strukturförändringarna.
I antologins texter undersöker vi å ena sidan vem och vilka som problematiseras och ska åtgärdas i policy, samt vilken plats policy har inom forskningspolitik och inom organisationen. Å den andra lyfter vi fram underordnade gruppers erfarenheter av att jobba och verka inom akademin. En inkluderande under ordning i förhållande till minoritiserade grupper är fortfarande en realitet på akademiska arbetsplatser och i vetenskapliga discipliner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att bryta innanförskapet : Kritiska perspektiv på jämställdhet och mångfald
 2. +
 3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 391 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Att arbeta för lika villkor : ett genus- och maktperspektiv på arbete och organisation

  Britt-Inger Keisu, Lena Abrahamsson, Björn Ahlström, Susanne Andersson, Ann Bergman

  Organisationer bör verka för ett rättvist och jämlikt arbetsliv. Men vad innebär det i praktiken? Och vilken roll spelar maktstrukturer respektive individers handlande i arbetet för lika villkor? Att arbeta för lika villkor erbjuder en introduktio...

 • Gendered Norms at Work

  Britt-Inger Keisu, Susanne Tafvelin, Helene Brodin

  This edited volume discusses how deeply entrenched gender norms in work environments, even in welfare economies, can affect women's health in an adverse way. The volume provides a broad overview of contributing factors. It derives specific answers...