Samverka och/eller styra : Att praktisera medborgarinflytande i planering o (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2015-08-26
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
445 g
ISBN
9789170611780
Samverka och/eller styra : Att praktisera medborgarinflytande i planering o (häftad)

Samverka och/eller styra : Att praktisera medborgarinflytande i planering o

Häftad Svenska, 2015-08-26
207
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Medborgardialoger handlar om att politiker och tjänstemän ska samråda med invånarna inför olika typer av beslut. Men hur väl fungerar olika typer av dialogprocesser och hur kopplar man ihop dialogprocesser med de konventionella beslutsprocesserna? Kan medborgardialoger göra politiken mer tillgänglig för invånarna? Lyckas dialoger involvera grupper som hittills varit underrepresenterade i det politiska livet? Skapar dialoger förtroende för politikerna och därmed för beslutsprocesserna?

Clarissa Kugelberg och Eric Trovalla vid Uppsala universitet har studerat vad som händer när invånarna och beslutsfattarna i Botkyrka kommun söder om Stockholm möts i olika typer av dialoger. Författarna tar upp många olika aspekter av dialoger och analyserar även dialogpolitiken ur ett vidare demokratiskt perspektiv. De har också studerat vilken betydelse dialogen har för den enskilda deltagaren och lyfter särskilt fram unga människor som en viktig målgrupp för dialoger.

Samverka och/eller styra diskuterar ett intressant och för framtiden allt viktigare ämne. Med sina många konkreta exempel på såväl konstruktiva som misslyckade dialoger erbjuder den tankeväckande läsning, inte bara för politiker och tjänstemän som arbetar med dialoger utan för alla som intresserar sig för hur demokrati fungerar i praktiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samverka och/eller styra : Att praktisera medborgarinflytande i planering o
  2. +
  3. Riggat : hur tron på meritokratin minskar chansen till en klassresa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riggat : hur tron på meritokratin minskar chans... av Petter Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Local Participatory Governance and Representative Democracy

    Nils Hertting, Clarissa Kugelberg

    Over the past few decades and throughout the world, numerous government-initiated experiments and attempts at directly engaging and including citizens have emerged as remedies for a variety of problems faced by modern democracies, including politi...