Litteraturen på undantag? Unga vuxnas fiktionsläsning i dagens Sverige (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2015-09-09
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Pettersson, Torsten (red.)
Dimensioner
219 x 148 x 15 mm
Vikt
623 g
ISBN
9789170611797
Litteraturen på undantag? Unga vuxnas fiktionsläsning i dagens Sverige (häftad)

Litteraturen på undantag? Unga vuxnas fiktionsläsning i dagens Sverige

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-09-09
199
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Håller dagens unga vuxna på att överge skönlitteraturen? Har den för dem blivit överspelad i ett internetsamhälle som erbjuder ständigt växande möjligheter att surfa på nätet och engagera sig i sociala medier i stället för att läsa? Spekulationer av detta slag förekommer ofta i både medier och kafferum. De kan nu ersättas av kunskap baserad på över 500 unga vuxnas textkommentarer, enkätsvar och intervjudiskussioner. Den har vuxit fram i ett mångårigt forskningsprojekt som har finansierats av Vetenskapsrådet och utmynnat i "Litteraturen på undantag?".
Boken ger svar på frågor som: Hur ser unga vuxna på de särskilda upplevelser och värden som litteraturen erbjuder? Kan de ta till sig texter som förutsätter en viss förmåga att "läsa mellan raderna"? Vilka strategier uppvisar de inför olika texter? Och föredrar de den tryckta boken eller någon form av digital förmedling, såsom lässajter, surfplattor och mobilappar? I sista hand ger boken en blick in i framtiden: hurdan kommer skönlitteraturens ställning att vara i den kultur som om några årtionden domineras av dem som är unga i dag? Författarna Torsten Pettersson, Skans Kersti Nilsson, Maria Wennerström Wohrne och Olle Nordberg är forskare i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet och Högskolan i Borås.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litteraturen på undantag? Unga vuxnas fiktionsläsning i dagens Sverige
  2. +
  3. Vänskaper : Hjalmar Gullberg-studier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vänskaper : Hjalmar Gullberg-studier av Hjalmar Gullberg, Kerstin Martinsdotter, Torsten Pettersson, Bo Gentili, Birgit Rausing (inbunden).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »