Massor av pocketfynd
Pionjärvolontärerna : en internationell generation i en föränderlig tid (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2015-12-15
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
200 x 170 x 20 mm
Vikt
589 g
ISBN
9789170611896
Pionjärvolontärerna : en internationell generation i en föränderlig tid (häftad)

Pionjärvolontärerna : en internationell generation i en föränderlig tid

Häftad Svenska, 2015-12-15
198
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Föreningen Svalornas pionjärvolontärer - den första generationens u-landsvolontärer - reste ut i världen under 1960-talet. Tillsammans med Olof Palme och andra namnkunniga personer var de med om att lägga grunden för Sveriges internationella utvecklingsarbete. Men pionjärvolontärerna, som främst var unga kvinnor som arbetade direkt med lokalbefolkningen i bland annat Indien och Peru, har aldrig nått berömmelse. Cecilia Jonsson återger pionjärvolontärernas egna berättelser om vilka de var, varför de gjorde volontärtjänst, hur deras arbete och vardag i fält såg ut och hur deras privata och professionella liv utvecklades efter hemkomsten. Skildringarna tillför en helt ny dimension till den epok när Sverige internationaliserades. Med sitt historiska perspektiv ger "Pionjärvolontärerna" allmängiltig kunskap om livet som biståndsarbetare, relevant för alla som är intresserade av internationellt samarbete.

"Det här är angeläget, det här är en berättelse om Sveriges internationalisering, om det bästa med svensken, om ett sömnigt litet välsignat land i norra Europa som långsamt öppnas mot världen." (ur förordet av Helena Thorfinn)

Cecilia Jonsson är fil.lic. i sociologi och fil.dr i socialt arbete, verksam vid samhällsvetenskapliga fakulteten på Linnéuniversitetet. Med samtida och historiskt perspektiv forskar hon om internationellt och nationellt inriktade ideella organisationer och ideellt engagerade personer. Hon disputerade 2012 på avhandlingen "Volontärerna. Internationellt hjälparbete från missionsorganisationer till volontärresebyråer".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pionjärvolontärerna : en internationell generation i en föränderlig tid
  2. +
  3. Mellanrummens möjligheter : studier av föränderliga landskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellanrummens möjligheter : studier av föränder... av Katarina Saltzman, Anita Beckman, Joakim Forsemalm, Barbro Johansson, Gabriella Olshammar (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Pionjärvolontärerna : en internationell g...