Lesbiska småbarnsföräldrar : utmaningar i en tid av möjligheter (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2016-10-03
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
195 x 156 x 10 mm
Vikt
223 g
SAB
Oac
ISBN
9789170612176
Lesbiska småbarnsföräldrar : utmaningar i en tid av möjligheter (häftad)

Lesbiska småbarnsföräldrar : utmaningar i en tid av möjligheter

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-10-03
160
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För lesbiska par har möjligheten till familjebildning förändrats i grunden sedan millennieskiftet. De kan få barn genom assisterad befruktning på fertilitetskliniker, både i Sverige och utomlands, eller genomföra inseminationer på egen hand i hemmet. Två kvinnor kan också ha gemensam vårdnad om sina barn. "Lesbiska småbarnsföräldrar" följer en stor grupp lesbiska par från det att de planerar barn, genom graviditet och förlossning, under spädbarnstiden fram till att barnen är i förskoleålder. Den syftar till att förmedla kunskap om lesbiska familjer till dig som möter familjer i ditt framtida eller nuvarande yrke, exempelvis inom hälso- och sjukvård, familjerätt, skola och förskola. Boken riktas även till en bredare allmänhet med intresse för lesbiska pars familjebildning.
"Lesbiska småbarnsföräldrar" tar avstamp i vår samtids möjligheter, men lyfter och diskuterar också de utmaningar som lesbiska par kan ställas inför på vägen mot föräldraskap och som småbarnsfamilj.
Anna Malmquist är filosofie doktor och legitimerad psykolog. Hon arbetar som forskare och lärare vid Linköpings universitet. Studien om lesbiska småbarnsföräldrar har även legat till grund för hennes doktorsavhandling: "Pride and Prejudice: Lesbian Families in Contemporary Sweden" (2015).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lesbiska småbarnsföräldrar : utmaningar i en tid av möjligheter
  2. +
  3. Familjehacks : tips till småbarnsföräldrar för ett enklare familjeliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjehacks : tips till småbarnsföräldrar för ... av Katarina Byström (mp3-skiva).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Malmquist

  • HBTQ+ : psykologiska perspektiv och bemötande

    Tove Lundberg, Anna Malmquist, Matilda Wurm

    Heteronormen, cisnormen och mononormen varför bör vi känna till dem? Hur kan behandlare skapa ett samtalsklimat där klienterna kan känna sig trygga? Vilken kunskap om hbtq+-personers livsvillkor behövs för ett professionellt bemötande? Och varför ...