Kunskap i rörelse : Kungl. Vetenskapsakademien och skapandet av det moderna samhället (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Serie
Bidrag till Kungl Vetenskapsakademiens historia (del 47)
Antal sidor
656
Utgivningsdatum
2018-09-28
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Björck, Henrik (förf.) / Holmberg, Gustav (förf.) / Kaiserfeld, Thomas (förf.) / Nordlund, Christer (förf.) / Sörlin, Sverker (förf.) / Tunlid, Anna (förf.) / Widmalm, Sven (förf.) / Wormbs, Nina (förf.) / Kärnfelt, Johan (red.) / Grandin, Karl (red.) / Jülich, Solveig (red.) / Laserna, Johan (form)
Dimensioner
280 x 202 x 53 mm
Vikt
2381 g
SAB
U:bf
ISBN
9789170612626

Kunskap i rörelse : Kungl. Vetenskapsakademien och skapandet av det moderna samhället

Inbunden,  Svenska, 2018-09-28
617
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kungl. Vetenskapsakademien i Stockholm har under närmare tre sekler varit en central kunskapsorganisation i det svenska samhället. Dess institutioner och ledamöter har i laboratorier, observatorier och naturrum, ibland under expeditioner till fjärran länder, samlat underlag och skapat ny kunskap. Lika viktigt är hur Akademien verkat för att inte bara producera kunskaper, utan också för att samla in, bevara, distribuera och popularisera dem. Genom bland annat publikationer, korrespondens, möten, medaljer och belöningar har Akademien knutit samman en mångfald olika aktörer forskare, politiker, mecenater, ingenjörer, instrumentmakare och boktryckare, för att bara nämna några inte enbart i Sverige, utan över hela världen. Och genom ett ständigt flöde av remisser, yttranden och forskningspolitiska utspel har Akademien verkat för att kunskapers värde framhållits, och för att kunskaper tagits i bruk. I Kunskap i rörelse skildrar en forskargrupp bestående av ett dussintal svenska vetenskaps-, medicin- och teknikhistoriker Vetenskapsakademiens långa historia. I en första del får vi följa Akademiens organisatoriska utveckling från grundandet 1739 och in i vår egen tid. I en andra del bryts fågelperspektivet, och i nära fyrtio bildessäer får vi stifta bekantskap med några av de myriader enskildheter som också utgör denna historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kunskap i rörelse : Kungl. Vetenskapsakademien och skapandet av det moderna samhället
  2. +
  3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 816 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »