Välfärden : den nya fattigdomen (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige) (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
RJ s årsbok (del 2019)
Antal sidor
50
Utgivningsdatum
2019-03-19
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Laserna, Johan (form)
Dimensioner
170 x 118 x 6 mm
Vikt
80 g
SAB
Qadj
ISBN
9789170612886
Välfärden : den nya fattigdomen (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige) (häftad)

Välfärden : den nya fattigdomen (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige)

Häftad Svenska, 2019-03-19
40
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Fattigdomen i Sverige ser inte ut som förr. Den materiella nöden är så gott som utraderad, och den nya fattigdomen är ett svårfångat fenomen som mer handlar om att hamna efter och utanför i en snabb välståndsutveckling. Detta har också lett till en uppsjö av mått och definitioner. Det syns till exempel i diskussionen om fattiga barn: ska man se barn som fattiga om familjen har låga inkomster, eller ska man fråga barnen om deras egna villkor? Det syns också i frågan om vad fattigdom gör med den som drabbas: har bristen på ekonomiska resurser verkligen konkreta negativa sociala konsekvenser? Och hur ser fattigdomen ut om vi fokuserar på de långvarigt fattiga? Dessa frågor diskuteras och besvaras i skriften Välfärden: Den nya fattigdomen av sociologerna Carina Mood och Jan O. Jonsson.

Författarna är professorer i sociologi vid Institutet för social forskning (SOFI), Stockholms universitet, samt Institutet för framtidsstudier. Carina Mood forskar bland annat om fattigdom, ojämlikhet, intergenerationell överföring av resurser, samt barns och ungas levnadsvillkor och välfärd. Jan O. Jonsson, som också är verksam vid Nuffield College i Oxford, forskar om social stratifiering, främst utbildningsojämlikhet och social rörlighet, fattigdom, samt ungas integration och levnadsnivå.

Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond (RJ) publicerar sedan 2008 en årsbok (ISSN 2000-1029). Ambitionen med årsböckerna är att ge en bild av kvaliteten och bredden i dagens forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett övergripande tema med utgångspunkt i den forskning stiftelsen stödjer. År 2019 består årsboken av sex häften, essäer på temat Det nya Sverige , som tillsammans utgör en årsbox.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välfärden : den nya fattigdomen (RJ:s årsbox 2019. Det nya Sverige)
  2. +
  3. Kapitalets revansch : kan löntagarna komma tillbaka?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalets revansch : kan löntagarna komma till... av Roland Spånt (häftad).

Köp båda 2 för 85 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »