RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige. Språken : den nya mångfalden (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
RJ s årsbok
Antal sidor
41
Utgivningsdatum
2019-04-05
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
170 x 115 x 5 mm
Vikt
70 g
SAB
F:oa
ISBN
9789170612893
RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige. Språken : den nya mångfalden (häftad)

RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige. Språken : den nya mångfalden

Häftad Svenska, 2019-04-05
38
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Till skillnad från vad många kanske tror har Sverige aldrig varit ett enspråkigt land. Det finns faktiskt inte ett enda land på jorden som är det. I Sverige liksom i andra länder har det alltid funnits språkliga minoriteter, både invandrade och inhemska. Samiska är till exempel ett inhemskt språk medan turkiska är ett invandrat. Men i dag håller det språkliga landskapet på att ritas om. Länge var finska det i särklass vanligaste invandrade språket. I dag är det arabiska. Samtidigt är allt fler svenskar i arbete och utbildning verksamma på engelska. Vad är det som håller på att hända? Hur fördelar språken sig, hur behandlas minoritetsspråken? Och vilka språk kommer vi att använda i framtiden? Dessa frågor diskuteras och besvaras i skriften Språken: Den nya mångfalden av språkvetaren Mikael Parkvall.

Författaren är lingvist vid Stockholms universitet. Han har forskat i synnerhet om pidgin- och kreolspråk, men har även publicerat inom flera andra språkvetenskapliga områden, både populärvetenskapligt och i facktidskrifter. Några aktuella böcker är Lagom finns bara i Sverige och andra myter om språk (3:e upplagan 2016), Laddade ord: En bok om tankens makt över språket (tillsammans med Lars Melin, 2016) och Sveriges språk i siffror: Vilka språk talas och av hur många? (2015).

Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond (RJ) publicerar sedan 2008 en årsbok. Ambitionen med årsböckerna är att ge en bild av kvaliteten och bredden i dagens forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett övergripande tema med utgångspunkt i den forskning stiftelsen stödjer. År 2019 består årsboken av sex häften, essäer på temat Det nya Sverige, som tillsammans utgör en årsbox.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige. Språken : den nya mångfalden
  2. +
  3. RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige. Drogerna : den nya berusningspolitiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige. Drogerna : ... av Johan Edman (häftad).

Köp båda 2 för 76 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige. Språk...