RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige (inledning) (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
RJ s årsbok Det nya Sverige
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2019-07-01
Förlag
Makadam förlag
ISBN
9789170612930
RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige (inledning) (häftad)

RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige (inledning)

Häftad Svenska, 2019-07-01
38
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sverige är på många områden ett nytt land. Det är lätt att se om man studerar till exempel fattigdom, synen på droger, parlamentarism, medielandskapet eller den språkliga mångfalden. Men är förändringarna och utvecklingstakten så rasande som vi ofta påstår? Och är det just dessa områden teman för fem häften i denna årsbox som är de intressanta och relevanta? Kanske är det först när vi får lite distans till det som händer nu som vi kan se vad som var relevant och intressant. Årsboxens redaktörer, Jenny Björkman och Patrik Hadenius, motiverar i detta häfte varför man faktiskt kan tala om ett nytt Sverige.

Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfond (RJ) publicerar sedan 2008 en årsbok (ISSN 2000-1029). Ambitionen med årsböckerna är att ge en bild av kvaliteten och bredden i dagens forskning inom humaniora och samhällsvetenskap. Varje bok behandlar ett övergripande tema med utgångspunkt i den forskning stiftelsen stödjer. År 2019 består årsboken av sex häften, essäer på temat Det nya Sverige, som tillsammans utgör en årsbox.

Redaktörer för Det nya Sverige är Patrik Hadenius, språkvetare, journalist och författare, och Jenny Björkman, samverkansdirektör på Riksbankens Jubileumsfond och docent i historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige (inledning)
  2. +
  3. Medierna - den nya gränslösheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medierna - den nya gränslösheten av Eva-Maria Svensson (häftad).

Köp båda 2 för 76 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om RJ:s årsbox 2019 - Det nya Sverige (inled...