En villkorad gemenskap : hbtq, sexualitet och kristen frikyrklighet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kriterium
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2023-03-15
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
234 x 175 x 23 mm
Vikt
580 g
SAB
Cks-c.08,Ceaa,Ohjh
ISBN
9789170614279

En villkorad gemenskap : hbtq, sexualitet och kristen frikyrklighet

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-03-15
217
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Homosexualitet, bisexualitet, trans och queer har under lång tid utgjort ett laddat ämne i kristna frikyrkor. Vissa samfund har i takt med samhälleliga förändringar blivit alltmer bejakande, medan andra ser förändringarna som oförenliga med grundläggande kristna värderingar.

En villkorad gemenskap baseras på djupintervjuer med 29 kristna hbtq-personer och utgör den första svenska vetenskapliga studien i ämnet. Med en fenomenologisk ansats undersöker författaren hur sexualitet, intimitet och tro erfars av de intervjuade samt hur deras kristna identitet samverkar med deras identitet som hbtqpersoner.

En villkorad gemenskap riktar sig till lärare, forskare och studenter i exempelvis religionsvetenskap, sexologi, genusvetenskap och psykologi. Boken är också av intresse för den som i sitt yrke behöver kunskap i ämnet, till exempel själavårdare och terapeuter. Vidare kan den fungera som underlag för samtal och reflektion om tro, sexualitet och hbtq inom frikyrkliga sammanhang.

Charlotta Carlström är doktor i socialt arbete och verksam som forskare och lärare på Centrum för sexologi och sexualitetsstudier vid Malmö universitet. Hennes forskning berör olika perspektiv på sexualitet, kön, makt, intimitet och religion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En villkorad gemenskap : hbtq, sexualitet och kristen frikyrklighet
 2. +
 3. Bara vi själva kan rädda varandra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bara vi själva kan rädda varandra av Asli Ceren Aslan (häftad).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotta Carlström

 • BDSM : paradoxernas praktiker

  Charlotta Carlström

  BDSM, i.e. Bondage and Discipline, Dominance and Submission and Sadism and Masochism is an acronym used to describe a variety of (sexual) behaviours including an implicit or explicit erotic power exchange. The aim of the thesis is to understand BD...

 • Religion och samhällsförändring : aktuella perspektiv i religionsvetenskaplig forskning

  Bodil Liljefors Persson, Emma Hall, Dennis Augustsson, Charlotta Carlström

  Denna antologi erbjuder forskningsbaserade och didaktiska perspektiv på religion och samhällsförändringar. Antologin är resultatet av ett samarbete mellan forskare från flera olika discipliner vid Malmö universitet och visar på den mångfald av for...