Styrning och ledning av skolverksamhet på kommunnivå (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
59
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Karlstads universitet, Utbildningsvetenskap
Dimensioner
262 x 195 x 5 mm
Vikt
160 g
SAB
Em-c
ISBN
9789170631573
Styrning och ledning av skolverksamhet på kommunnivå (häftad)

Styrning och ledning av skolverksamhet på kommunnivå

Häftad Svenska, 2007-09-01
131
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Övergången från regelstyrning till målstyrning i början av 1990-talet innebar att den professionella friheten att bestämma hur man ska bedriva undervisningen för att förverkliga uppdraget skulle öka och att politiker skulle ägna sig åt att tydliggöra uppdraget. Kopplingen mellan pedagogers val av arbetssätt och den politiska arenans sätt att styra skolverksamheten för att få en hög kvalitet har visat sig vara komplex.

Dialogen mellan politiker, professionella pedagoger och skolforskningen kan behöva fördjupas för att undvika kvalitetssänkande kollisioner inom detta område. Det förefaller som om politiker, pedagoger och forskare kommit fram till olika och delvis motstridiga slutsatser och lärdomar om hur man på bästa sätt bidrar till en hög kvalitet i skolverksamheten.

Avsikten med denna skrift är att bidra med ett underlag för samtal mellan politiker och professionella så att goda utvecklingsambitioner från såväl skolpraktiken som den politiska arenan förstärker varandra i stället för att skapa hinder i utvecklingsarbetet på den enskilda skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Styrning och ledning av skolverksamhet på kommunnivå
  2. +
  3. Kvalitetsarbete och analys : för lärande i skola och förskola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvalitetsarbete och analys : för lärande i skol... av Hans-Åke Scherp, Gun-Britt Scherp (häftad).

Köp båda 2 för 491 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans-Åke Scherp