Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Jag minns första gången jag besökte Lesjöfors och stod öga mot öga med denna miljö. Stora förfallna fabriksbyggnader, ödsliga gator och rost. I en bygd där järnet varit så självklart verkade all den här rosten så påtagligt tragisk. Det är inte svårt att förstå att när stålindustrin mer eller mindre havererade - det ska sägas att det fortfarande finns en fungerande verksamhet här om än i mycket mindre skala - måste det ha skakat om människors liv rejält."
Så inleder Ramona Ivener denna avhandling som centreras kring den värmländska bruksorten Lesjöfors under den andra delen av 1900-talet, en omvälvande period kännetecknad av både industriell framgång och drastisk nedgång. Undersökningen rör sig kring dessa förändringar, särskilt de som uppstod i samband med stålkrisen under 1970-talet och hur de påverkat de lesjöforska männens syn på kunskap och utbildning.
I dagens samhälle finns en efterfrågan på hög formell utbildning, det är dock inte alltid man inom politiska sammanhang tar ställning till vilka konsekvenser beslutsfattande får för små lokalsamhällen och individer i glesbygd. Avhandlingen belyser problematiken och relationen mellan kunskapstradition, maskulinitet och förändring åren 1940-2010.