Den onödigaste döden : och konsten att älska (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2006-02-01
Förlag
Verbum
Dimensioner
210 x 140 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Vl,Lz Holm, Amanda
ISBN
9789170853340
Den onödigaste döden : och konsten att älska (inbunden)

Den onödigaste döden : och konsten att älska

Inbunden Svenska, 2006-02-01

Slutsåld

Pappa, kan inte du och jag skriva en bok tillsammans? sa Amanda vid tre olika tillfällen den sista veckan innan hon dog.
De första texterna som så småningom skulle komma att ingå i den här boken skrev Stefan L Holm vårvintern 2003. Efter den katastrof som boken kretsar omkring - dotterns självmord i juni samma år - fortsatte skrivandet, men nu med större intensitet och med drivkrafter ?från ursinnes tider?. Den onödigaste döden handlar om en ung människas självmord, om en pappas kärlek till sin dotter, om krisen i den svenska psykvården, om Amandas oändliga förmåga till empati, om skuld och skam, om Gud och om livet för en som blev kvar. Bilden skapas genom en mosaik av prosa, dikter, facktexter och några av Amandas egna texter .

Stefan L Holm är lärare och har tidigare gett ut diktsamlingen Hela jorden är full av hennes härlighet. Han har mottagit stipendier från Anders Frostenson-stiftelsen Psalm och sång.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den onödigaste döden : och konsten att älska

Övrig information

Pappa, kan inte du och jag skriva en bok tillsammans? sa Amanda vid tre olika tillfällen den sista veckan innan hon dog. De första texterna som så småningom skulle komma att ingå i den här boken skrev Stefan L Holm vårvintern 2003. Efter den katastrof som boken kretsar omkring ¿ dotterns självmord i juni samma år ¿ fortsatte skrivandet, men nu med större intensitet och med drivkrafter "från ursinnes tider". Den onödigaste döden handlar om en ung människas självmord, om en pappas kärlek till sin dotter, om krisen i den svenska psykvården, om Amandas oändliga förmåga till empati, om skuld och skam, om Gud och om livet för en som blev kvar. Bilden skapas genom en mosaik av prosa, dikter, facktexter och några av Amandas egna texter .