Osynliga händer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2015-09-28
Upplaga
1
Förlag
Epix
Översättare
Jocke Laitala, Horst Schröder
Originaltitel
Näkymättömät kädet
Medarbetare
Ribe, Göran (red.)
ISBN
9789170895425
Osynliga händer (inbunden)

Osynliga händer

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2015-09-28
289
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
2500 euro kräver människosmugglarna för den nattliga färden på några få kilometer över Gibraltar sund, som skiljer Marocko och Spanien, Afrika och Europa, från varandra.

Det är en tvåårsinkomst för Rashid, som kämpar i Tangers fattigkvarter för sin dagliga överlevnad som daglönare och skräddarhjälp. Men Europa lockar, trots att europeerna gör allt de kan för att stoppa illegala invandrare. "Om man skyddar något så väl måste det vara värdefullt, eller hur?"

För att försörja sin familj ger Rashid sig av på den farofyllda resan in i EU. För drömmen om ett bättre liv pantsätter han sin framtid, och som modern "skuldslav" tvingas han arbeta av kostnaden för sin resa på drivhusplantagerna i Spanien.

Undan för undan öppnar sig för Rashid hela den fasansfulla situationen för de afrikanska flyktingar som lyckas överleva överfarten till Europa.

Den finske författaren och illustratören Ville Tietäväinen har gjort grundlig research i Marocko och Spanien och intervjuat flyktingar, svartarbetare, gränspoliser och människosmugglare. Arbetet med denna serieroman tog honom fem år.

Historien som berättas i denna bok är uppdiktad, men det finns hundratusentals olika versioner av den som är helt sanna.

Boken belönades med Sarjakuva Finlandia-priset, Finlands största seriepris, och var en av de mest uppmärksammade böckerna över huvud taget i Finland det år den utkom.

Ett långt läsprov finns på förlagets hemsida: epix.se/katalog/osynliga-hander
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Osynliga händer
  2. +
  3. Allt för konsten 8

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt för konsten 8 av Ingemar Bengtsson (inbunden).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ville Tietäväinen

  • Unsichtbare Hände

    Ville Tietäväinen

    Für die nächtliche Überfahrt über die nur wenige Kilometer breite Straße von Gibraltar, die Marokko und Spanien, Afrika und Europa, dritte und erste Welt voneinander trennt, verlangen Schlepperorganisationen 2.500 Euro. F...

Bloggat om Osynliga händer