Athena - Pappas flicka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2017-05-02
Upplaga
1
Förlag
Epix
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
558 g
ISBN
9789170895678
Athena - Pappas flicka (inbunden)

Athena - Pappas flicka

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2017-05-02
269
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Serieroman, svartvit
Athena är större och starkare än de flesta karlar. Intelligentare också, frågvis. Hon klottrar märkliga tecken på väggarna, är förtrogen med svärd och spjut.

Men egentligen är hon bara en liten flicka, vilsen i världen, som råkade bli född med en vuxen kvinnas kropp ur sin pappas skalle när den klövs med en yxa.

Egentligen borde hon leva på Olympen bland gudarna. Men pappa Zeus, överste guden, dumpade sin nyfödda dotter "tills vidare" hos ett snällt par i en liten avkrok på jorden. Parets dotter, den tioåriga Pallas som vill bli krigare och aldrig gifta sig när hon blir stor, blir Atenas bästa kompis. Men när väninnorna tränar med svärdet händer en olycka.

Förkrossad av sorg och skuld söker Athena sig till Olympen, där hon hoppas att pappan och familjen ska ge henne svaren hon letat efter. Men ingen vill tala om för henne vad som hänt med hennes mamma, och varför hon blev född ur sin pappas huvud...

Athena - pappas flicka är Li Österbergs tredje serieroman med avstamp i den grekiska mytologins fantastiska värld. Romanen skildrar den grekiska gudavärlden som en jordnära, bullrig storfamilj, och är samtidigt fast förankrad i de antika myternas mylla och blandar myt och vardag i en säregen historia om att hitta sig själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Athena - Pappas flicka
  2. +
  3. Fejd och fest

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fejd och fest av Li Österberg (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Li Österberg