Sex, såpor och svenska krusbär : television i konkurrens (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2006-02-01
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Illustrationer
ill.
Dimensioner
235 x 165 x 32 mm
Vikt
820 g
SAB
Bub
ISBN
9789170920479
Sex, såpor och svenska krusbär : television i konkurrens (inbunden)

Sex, såpor och svenska krusbär : television i konkurrens

Inbunden Svenska, 2006-02-01
193
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När TV3 startade nyårsafton 1987 inleddes en mentalitetsförändring som inte bara omfattade Tv utan hela det svenska folket. Den kommersiella televisionen ändrade raskt på normerna för vad som var tillåtligt, allmäntelevisionen tvingades hänga med och publiken var med på noterna.
vad hände under de första omtumlande åren av konkurrens? Vi överöstes bland annat med trivialiteter, trams och tingeltangel, beskäftiga reklamavbrott och snurrande lyckohjul. Kändiskulturen spred sig. Dokusåpornas kameror väjde inte för någonting. Sex och våld blev mer säljbart än någonsin. Vem känner inte igen det mediala förfallet?
Ja, vad hände egentligen med televisionen under de där åren? Var allt verkligen så fördummande, förnedrande och demoraliserande? Och hur gick det med kulturen och barnprogrammen, dokumentärerna och dramatiken?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sex, såpor och svenska krusbär : television i konkurrens
  2. +
  3. Två drömspel  : från Strindbergs modernism till Potters television

De som köpt den här boken har ofta också köpt Två drömspel : från Strindbergs modernism till... av Staffan Ericson (häftad).

Köp båda 2 för 374 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Sex, såpor och svenska krusbär är en kvick och allvarlig historia om hur kanaler, genrer och program förändrades, nyskapades eller bestod då det gamla TV-monopolet upplöstes. En fascinerande tidsbild av motiv, mönster och människor. Leif Furhammar är filmprofessor, välkänd TV-krönikör i Dagens Nyheter och dubbelt guldbaggebelönad författare till rader av populära och omskrivna böcker om film och TV.