Chefen och medarbetaren : tankar om personlig utveckling och samspel på arbetsplatsen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Persson, John (form)
Illustratör/Fotograf
Elin Brander
Dimensioner
155 x 228 x 18 mm
Vikt
480 g
SAB
Qbab
ISBN
9789170920707
Chefen och medarbetaren : tankar om personlig utveckling och samspel på arbetsplatsen (häftad)

Chefen och medarbetaren : tankar om personlig utveckling och samspel på arbetsplatsen

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad, Svenska, 2008-01-01
255
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Chefen har önskemål om vilka egenskaper som en medarbetare ska ha; ansvarstagande, lojal, initiativrik, engagerad, och samarbetsvillig. Samtidigt har medarbetaren motsvarande önskemål om hur en chef ska vara; förtroendeingivande, rättvis, öppen, motiverande och tydlig. Hur får man ihop detta? Christer Ackerman menar i boken Chefen och medarbetaren - tankar om personlig utveckling och samspel på arbetsplatsen att det i båda fallen handlar om att gå till sig själv. Bra medarbetare finns redan på arbetsplatsen. I den del av boken som riktar sig till chefen skriver han att vägen till bra medarbetare går genom chefen själv. Han beskriver hur chefen bättre kan förstå och värdesätta sina anställda. Motsvarande gäller även medarbetaren Det finns många böcker som handlar om chefskap, men nästan inget om medarbetarskap. Christer Ackerman fyller med Chefen och medarbetaren ett tomrum. Han menar att medarbetarskap och chefskap är två sidor av samma mynt. Därför är hans bok två böcker i en om samspel på arbetsplatsen. Boken har ingen baksida. Chefen läser från ena sidan, medarbetaren från den andra. Den innehåller konkreta redskap för att förvandla arbetsplatsen till ett aktivt forum för att hjälpa både chefen och medarbetaren att växa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Chefen och medarbetaren : tankar om personlig utveckling och samspel på arbetsplatsen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Börja med dig själv!
  Nelum Berglund, 1 april 2016

  Det som jag tycker är bra med denna bok är att författaren lägger betoningen på varje individs ansvar, börja med sig själv, för att lyckas dit man vill komma .Författaren ger exempel på hur t.ex. en medarbetare skulle kunna kommunicera med sin chef och tala om på ett tydligt och konstruktivt sätt om vad hen vill och på så sätt få en chef som hen vill ha eller önskar, istället för att använda sig av oönskade beteenden. Min erfarenhet är att många medarbetare lägger idag allt ansvar på chefen o... Läs hela recensionen

 2. Befriande
  CivIng, 23 juni 2011

  Jag skulle önska att fler medarbetare och chefer hade den insikt som boken ger och beskriver. Förmågan att ta ansvar!

 3. Fantastisk och nytänkande
  Anna, 28 februari 2010

  Boken gav mig enormt mycket, den handlar inte bara om arbetet utan om mig som människa och livet. Gillar att den blandar filosofi med tankar om arbetsplatsen.
  Mycket läsvärd för alla på arbetsplatsen.

 4. Besviken
  EW, 21 december 2008

  Tyckte upplägget och tanken med boken verkade spännande, men blev besviken då jag läste den. Motsvarade inte förväntningarna. Inga nya tankar/infallsvinklar

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Christer Ackerman