Sagoskeppet : Titanics myter Titanics människor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2008-09-24
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Åkesson, Carl (form)
Dimensioner
247 x 180 x 22 mm
Vikt
930 g
SAB
Prcddh
ISBN
9789170920844
Sagoskeppet : Titanics myter Titanics människor (inbunden)

Sagoskeppet : Titanics myter Titanics människor

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2008-09-24
205
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Claes-Göran Wetterholm, författare och etnolog, är en av de främsta auktoriteterna i världen om Titanic. I den nya boken Sagoskeppet. Titanics myter. Titanics människor, berättar han om människor ombord, människor som hade med händelsen att göra och de myter som skapats kring förlisningen för snart 100 år sedan.
Att vi idag mer berättar om det vi önskar skulle ha hänt än det som egentligen skedde, är en av grundtankarna i boken. Att en orkester spelade Närmare Gud till dig strax innan fartyget sjönk är en mycket bra historia, men den stämmer inte. Och hur var det egentligen med allt tal om att kvinnor och barn räddades, medan de flesta männen omkom? Hur stämmer detta med statistiken som visar att nästan lika många män som kvinnor räddades?
Titanic är idag inte bara sanning och myt, hon har kommit att bli en symbol för väldigt mycket, för triumf och tragedi, för teknikens fåfänga försök att besegra naturen, för kärlek och sorg. Själva fartyget har blivit en farkost för många idéer och tankar och som sådan har hon blivit en av de starkaste symbolerna i det moderna västerlandet, samtidigt som hon är en av de få, stora mytiska berättelserna som det förra århundradet frambringade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claes-Göran Wetterholm