Lönsam hälsosam lyckosam : främjande ledarskap och medarbetarskap (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2009-10-02
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Åkesson, Carl (form) / Hellman, Kenneth (foto)
Dimensioner
218 x 158 x 14 mm
Vikt
400 g
SAB
Qbab
ISBN
9789170921124
Lönsam hälsosam lyckosam : främjande ledarskap och medarbetarskap (inbunden)

Lönsam hälsosam lyckosam : främjande ledarskap och medarbetarskap

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-10-02
299
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ledarskap i någon form berör större delen av Sveriges befolkning. Ledarskap kan generera Lönsamhet, Hälsosamma och Lyckosamma organisationer och individer Receptet är inte konstigt.Det visar företagsläkaren Birger Rexed och journalisten Anders Lugn i sin nya bok, Lönsam Hälsosam Lyckosam (Ekerlids Förlag).Genom att vända från problem till möjligheter frigörs effektivitet, och processen blir snabbare. Dessutom slipper man fastna i gamla surdegarLugn och Rexed påvisar ett ledarskap som förändras radikalt, från att vara reaktivt och kontrollerande till att vara aktivt och främjande. - Det främjande ledarskapet bygger på personligt ansvarstagande och utgår alltid från frågan Hur ska det se ut när det är som bäst?, säger Birger Rexed. Att vara främjande innebär att man söker det bästa i varje situation. Att främja innebär att man hjälper något bra att hända, istället för att bara stoppa det dålig. · Tydliga mål · Främjande ledarskap · Främjande medarbetarskap · Främjande kommunikation · Främjande delaktighet I boken beskrivs ett flertal exempel på hur företag förändrat sitt arbetssätt och vilka resultat som uppnåtts .
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lönsam hälsosam lyckosam : främjande ledarskap och medarbetarskap
 2. +
 3. Psykisk hälsa i skolan : främja, skydda och stärka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykisk hälsa i skolan : främja, skydda och stärka av Kristina Bähr (häftad).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lönsam hälsosam lyckosam : främjande ledarskap och medarbetarskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lärorikt och lättläst!
  Nelum Berglund, 7 april 2016

  Författarna utgår från den främjandeprincipen och arbetar med frågan "Hur ska det se ut när det är som bäst?", vilket vi alla borde arbeta med. Författarna betonar även var och ens ansvar för att det ska bli en hälsosam, effektiv och lönsam organisation och ger exempel på enkla modeller och situationer för att stärka läsarens förståelse, vilket jag har haft mycket nytta av i mitt arbete som chef och ledare, konsult samt som studerande. Jag rekommenderar varmt boken till alla som vill arbeta främjande och som vill uppnå en hälsosam arbetsplats.

 2. mycket bra bok
  Yasse, 10 mars 2015

  Jag tyckte att boken var lärorik och lättförståelig. Hade själv mycket nytta av den när jag gjorde ett arbete om ledarskap.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Långtidsfrisk : så skapas hälsa, effektivitet och lönsamhet

  Birger Rexed, Anders Lugn, Johnny Johansson

  I Sverige är vi mer sjukskrivna än någon annanstans. Den allra största delen av ohälsan är skapad, ett resultat av medvetna eller omedvetna beslut i företag och organisationer och i politiken. Vi har nått en nivå där kostnaderna för ohälsan är när...