"En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar" (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
448
Utgivningsdatum
2010-10-07
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 145 x 35 mm
Vikt
760 g
SAB
Lz Höglund, Elisabet
ISBN
9789170921421
"En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar" (inbunden)

"En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar"

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-10-07
211
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Det är tisdagen den 9 februari 2010. Sändningen av Förkväll i tv 4 har just avslutats. Carin da Silva, en av oss tre programledare och jag går in i sminkrummet för att byta om. Jag är både glad och nöjd och tycker, att vi har gjort en utmärkt sändning tillsammans.

Jag är kallad till möte med vår producent. Jag vet inte, vad mötet ska handla om. Formalia kanske. Därför har jag bråttom, byter kläder och säger hej till Carin:

Vi ses i morgon, ropar jag, när jag springer till hissen.

Det blir inte så. Vi ses aldrig mer i en TV-studio. För tre minuter senare får jag sparken av TV4. Ja, de kallar det visserligen för time-out, men så vitt jag vet, är det samma sak som avsked på grått papper. Jag förstår plötsligt ingenting.

En kaotisk period i mitt liv tar sin början, en period av sorg, självrannsakan, besvikelse och känslor av svek och övergivenhet men mitt i all sorgen också en stark upplevelse av befrielse. Det tunga oket har lyfts bort från mina axlar.

Detta är inte slutet av mitt liv, inte heller början. Det är kanske inte ens en avgörande del av mitt liv. Ett liv, som kantats av framgångar, motgångar, känslor av otillräcklighet, rädslor, förföljelse, mobbning, glädje, självförakt, humor, besvikelser, ja allt som en människas liv kan bestå av.

Med den här boken vill jag ge er en inblick i detta liv, som trots all yttre glamour och framgångar inte innehåller någotdera. Bara hårt arbete och en ständig känsla av otillräcklighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. "En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar"
 2. +
 3. Ut ur min kropp

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ut ur min kropp av Sara Meidell (inbunden).

Köp båda 2 för 430 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av "En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar". Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Avslöjande.
  "Mormor", 26 oktober 2010

  Alltså denna kvinna har uträttat så mycket i sitt verksamma liv . Man fattar inte förren nu hur mycket mygel det finns i vårt fina land.
  E:Höglund bjuder på sej själv och är mycket öppen om sitt liv. Det värsta jag vet är orättvisor och maktfullkomlighet och det får vi läsa här finns överallt inte minst innom media i Sverige.Mycket humor finns det i denna läsvärda bok. Streckläste den ville bara veta mera och mera.
  En förträfflig julklapp.

 2. Om att vara människa
  Marianne, 17 oktober 2010

  Var beredda på en känslomässigt omtumlande resa. Var beredda på att bli ledsna, arga, lamslagna och förvånade. Var beredda på att fyra av ett och annat brett leende. Var beredda på ljus och mörker. Var beredda på att lära er något om att vara människa. Var beredda på att ta emot Elisabet Höglund.

  Detta är en biografi att bära med sig länge. Höglund berättar öppet och väldigt självkritiskt om att ställa hårda krav på sig själv, att aldrig vara nöjd med sina prestationer och om att stä... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner