Cirkus Muller (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2011-03-25
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Bruijn, Maarten de (foto)
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
564 g
SAB
Lz Muller, Victor
ISBN
9789170921674
Cirkus Muller (inbunden)

Cirkus Muller

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2011-03-25
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Det är jag som ska rädda Saab åt er. Orden yttrades av Victor Muller som likt en virvelvind svepte in i de hårda förhandlingarna om Saabs öde.
Tv-journalisten Jens B Nordström ger ett inträngande porträtt av holländaren Victor Muller som grundat sportbilsmärket Spyker Cars. Boken tar sin början under studentårens festande där playboyen Victor Muller lever livets glada dagar. Han blir så småningom vd men lämnar sitt välavlönade jobb när han möter Maarten de Bruijn. De Bruijn bygger sin dröm en sportbil i föräldrarnas vedskjul. De båda slår sina påsar ihop, bildar Spyker Cars och startar en bilfabrik.
Vi får följa med genom riskfyllda rally- och Formel 1-äventyr och ett företagsbyggande som vacklar på konkursens rand flera gånger. På ett mirakulöst sätt har Victor Muller alltid i sista stund lyckats hitta någon som varit villig att betala notan.
Men han har offrat många vänner och investerare under resans gång och många har fått sina drömmar krossade. Den siste i raden av villiga finansiärer är Vladimir Antonov som kom att spela en framträdande roll under alla turer i Saab-affären.
När Muller möter Trollhättan efter köpet av Saab hyllas han som Victor Victory. Kommer han att få behålla det epitetet?

Jens B Nordström (född 1976 i Östersund) är verksam som ekonomijournalist på TV4. Han har tidigare arbetat på Svenska Dagbladet, Aftonbladet och Östersundsposten.
Jens Birger Nordström har en fil.kand. i statskunskap från Uppsala universitet. Han har bott i Storbritannien, Nederländerna, Frankrike och USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cirkus Muller. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En berättelse sannolikt väldigt nära sanningen om en...
    Per Lundqvist, 10 september 2013

    En berättelse sannolikt väldigt nära sanningen om en sanslös sol-o-vårare av sällan skådat slag. Lura en regering och tjäna en rejäl hacka...

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jens B Nordström