Världens bästa story (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2011-08-24
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
560 g
SAB
Lz Adaktusson, Lars
ISBN
9789170921766
Världens bästa story (inbunden)

Världens bästa story

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2011-08-24
211
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att allt kan hända i direktsändning är en sliten kliché i TV-sammanhang, ändå är det precis så. Några minuter in i en intervju med Hells Angels president såg jag i ögonvrån hur en grupp poliser kom in i studion och radade upp sig längs väggen. Samtidigt som tanken slog mig att de var där för att gripa MC-ledaren fick jag det dramatiska beskedet att redaktionen mottagit ett mordhot under pågående direktsändning.

I Världens bästa story sammanfattar Lars Adaktusson erfarenheter från svensk och internationell nyhetsrapportering under drygt tre decennier. Från åren på Sveriges Radios Ekoredaktion och arbetet som nyhetsankare i Sveriges Televisions Aktuellt och Agenda, via uppdragen som utrikeskorrespondent i Centraleuropa, USA och Mellanöstern, till satsningen på kommersiell public service i TV8.
Möten med krigsoffer, världspolitiker, ayatollor och partiledare varvas med närgångna skildringar av viktiga skeenden i framväxten av modern svensk TV. I fokus står journalistiken som ett verktyg för förändring, ett förhållningssätt och en ständigt återkommande konflikt mellan intressen, värderingar och handlingar.
Vem avgör egentligen vad som är TV i allmänhetens tjänst, hur förhåller sig redaktörerna till den egna, självpåtagna makten över nyhetsagendan och hur agerar Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och Göran Persson när studiolamporna slocknat?
Världens bästa story är Lars Adaktussons personliga berättelse om TV, nyheter och journalistik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens bästa story
  2. +
  3. Innan jag glömmer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Innan jag glömmer av Nina Gunke, Helene Arkhem (inbunden).

Köp båda 2 för 410 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »