Kassörer till kassan : betraktelser från löpande matbandet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2011-09-06
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
200 x 130 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
G
ISBN
9789170921803
Kassörer till kassan : betraktelser från löpande matbandet (häftad)

Kassörer till kassan : betraktelser från löpande matbandet

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-09-06
179
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Med en underfundig penna och rapp humor beskriver Helena Lundberg arbetet som snabbköpskassör. Boken bygger på författarens personliga erfarenheter efter fyra år inom två stora livsmedelskedjor. Helena Lundberg har samlat en hel uppsjö med roliga, sorgliga och knasiga historier från början nedtecknade på baksidan av kvitton.
Läsaren får en inblick i hur vi människor beter oss i mataffären och får ta del av en rad dråpliga dialoger i kassan allt sorterat i olika kundkategorier som Agata Aggressiv, Kurt Konflikträdd, Stina Stress och Vera Virrig med flera Humor och allvar blandas med teckningar och upphittade inköpslistor och allt har sin grund i den på ytan föga spännande matbutiken.
Helena Lundberg, född 1986 och bosatt i Karlstad, är doktorand i arbetsvetenskap vid Karlstads universitet. Forskningsområdet behandlar värdighet inom serviceyrken med låg status. Hennes examensarbete från grundutbildningen i personal- och arbetsliv handlar om hotellstäderskors villkor också självupplevda och tilldelades personalvetarpriset 2009. Juryns motivering var det annorlunda inifrånperspektivet med möjlighet att vara en ögonöppnare för de som leder medarbetare i serviceuppgifter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kassörer till kassan : betraktelser från löpande matbandet
 2. +
 3. Asexuella krukväxter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Asexuella krukväxter av Ponyhans Ponyhans (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Kassörer till kassan : betraktelser från löpande matbandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så jäkla kul!
  Linda Höög, 14 september 2016

  Var längesen jag skrattade så mycket. Känner igen typ alla situationer, såväl som kund och som anställd i matbutik. Ett plus också för att boken samtidigt är så kritisk till arbetsvillkor och annat. Bara att hoppas att chefer läser den också!

 2. Måste för alla kassörer
  SSS, 13 oktober 2011

  Den här boken är ett måste för alla som jobbar i kassan i matbutiker. Helena skriver med humor och ironi, och det är så mycket jag kände igen mig i. Den hjälper i alla fall mig att stå ut med alla kunders dryga kommentarer och beteenden. Läs och skratta, och köp ett ex till personalrummet; om inte annat så för den in lite humor på arbetsplatsen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Helena Lundberg

 • Den bortglömda servicearbetaren

  Helena Lundberg

  Servicearbetare är allt annat än synliga. Och när de faktiskt syns är det sällan något att glädjas över. Arbetets låga status rättfärdigar alla möjliga sorters nedlåtande beteenden från omgivningen - om de ens blir noterade överhuvudtaget. Till sj...