Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2011-08-11
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Åkesson, Carl (form) / Huerta, Anna (form)
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
Lz Östberg, Annika
ISBN
9789170921810

Ögonblick som förändrar livet

(10 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-08-11
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor

Annika Östbergs öde har fängslat svenska folket. Alla kan begå ett misstag men i Annika Östbergs fall fick det digra konsekvenser.

Det här är en bok om val. Om ögonblickval i livet som inte verkar livsavgörande men som är det. Varje val, varje handling, stora som små, bär med sig konsekvenser. Som liknelsen med en fjärils vingslag. De val jag gjort i mitt liv har skapat svallvågor som för evigt berör mitt livs hav. Att stå öga mot öga med detta faktum är både en djupgående och skrämmande upplevelse. (Ur förordet)

I en mycket stark skildring berättar Annika Östberg med egna ord om sitt dramatiska liv, ett liv som börjar i det trygga Sverige, med mor- och farföräldrar och kompisar, men som förändras drastiskt då hon flyttar till USA med sin mamma. Annika Östberg dras in i en allt våldsammare spiral av droger och kriminalitet och hon hamnar till slut i ett amerikanskt fängelse där hon tillbringar 28 år av sitt liv.

Boken skildrar fängelselivets mycket hårda villkor men berättar också om ljusglimtar mitt i allt det mörka; ögonblick av skönhet, kärlek, värme och hopp. När Annika Östberg nästan övergivit hoppet om att få se sitt hemland igen händer det ofattbara. Hon får komma hem och år 2009 sätter hon åter sin fot på svensk mark. Sedan maj 2011 är Annika Östberg officiellt fri från Kriminalvården. Hennes nya liv med fria val - börjar nu.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ögonblick som förändrar livet
 2. +
 3. SIGNERAD - Hej jag har CP!

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Hej jag har CP! av Jenny Larsson, Emma Barrstrand (kartonnage).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Ögonblick som förändrar livet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vilken kvinna

  Vilken stark kvinna.Har varit på föredrag av henne,oj oj vilken stark kvinna.Trots allt är hon inte bitter tar på sig själv vad som hänt.

 2. Annika Östbergs öde har gripit väldigt många. Här får...
  Rune Liljenrud, 10 juli 2013

  Annika Östbergs öde har gripit väldigt många. Här får man möjlighet att "inifrån" veta vad Annika varit med om och man blir gripen och tacksam för att hon kan och vill tala till läsaren.

 3. Skrämmande bok som berör
  Anni, 15 juli 2012

  Boken är välskriven och på det viset behaglig att läsa, men innehållet är chockerande och skrämmande och därför också obehagligt att ta del av. Jag måste säga att svenska nyhetsmedier givit en mycket mera positiv bild av Annika än vad hon själv ger i denna självbiografiska bok. Hon bekräftar dock den gängse bilden av skillnaderna mellan svenska respektive utländska fängelser samt skillnader i öppenhet och mentalitet mellan våra länder. Boken är mångfacetterad, från det allra råaste brutala ti... Läs hela recensionen

 4. Historien om ett liv
  Pelle Frimodig, 30 november 2011

  En mycket ödmjuk och läsvärd bok

 5. Annika Östberg skriver om sitt liv
  Kristina Simar, 29 november 2011

  Oh, vilken underbar bok om Annika Östbergs långa resa. Jag var och lyssnade på henne när hon var och pratade i Jönköping. Fick säga några ord till henne om att jag följt henne under alla år och att jag var så glad att hon äntligen fått komma hem. Att höra henne berätta sin historia rörde många i publiken till tårar. Boken är poetiskt och vackert skriven. Den har en liten extra tjusning och det är att jag upptäckte lite svengelska i texten. Den är ärligt skrivet direkt frånhjärtat, det känns. ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Annika Östberg

 • Sorgfågel

  Lena Katarina Swanberg, Annika Östberg

  Svenska Annika Östberg fängslades i Kalifornien 1981, dömd för inblandning i mord på en restaurangägare och en polis. 1999 fick Lena Katarina Swanberg, under många besök på det amerikanska fängelset, höra hennes historia. Från barndomen i Stockhol...

 • Se ljuset i det svarta

  Annika Östberg

  Efter 30 år i fängelse öppnades plötsligt grindarna och ett liv i frihet var möjligt för Annika Östberg. Efter att den självbiografiska boken Ögonblick som förändrar livet kommit ut förändrades hennes liv på många sätt. Numera åker Annika Östberg ...