Maten och makten : hur ska den nya världen mättas? (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2012-05-18
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
417 g
SAB
338.18485,Qd
ISBN
9789170921933
Maten och makten : hur ska den nya världen mättas? (kartonnage)

Maten och makten : hur ska den nya världen mättas?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2012-05-18
150
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Svenska kockar blir tevekändisar och gör internationell succé samtidigt som bön-derna blir allt färre. Konsumenterna ställer allt högre och mer högljudda krav på att maten ska vara klimatsmart och miljövänlig, och att djuren i produktionen ska ha det bra. Samtidigt styr priset i hög grad våra köpbeslut och allt färre känner till var maten de äter kommer ifrån.

Matlandet Sverige är alliansregeringens mest lyckade pr-satsning, men bakom talet om småskaligt och närproducerat håller svenskt jordbruk på att monteras ner. Parallellt med att världens efterfrågan på mat och resurser exploderar i takt med en växande medelklass förbereder sig den siste mjölkbonden på att släcka ljuset i ladugården 2020.

Vilka blir följderna av att Sverige ställer sig utanför den globala matprodukt-ionen? Hur kunde det bli så här? Och hur kunde svenskt jordbruk bli en politisk icke-fråga?

Frågorna besvaras i boken av Göran Persson, Christel Benfalk, Lennart Båge, Henrik Lindberg, Helena Jonsson, Gun Rundquist, Roger Tiefensee, Harald Svensson, Matilda Ernkrans, Stefan de Vylder, Bengt-Anders Johansson, Kew Nordqvist, Jonas Carlberg och Christer Isaksson, som också är redaktör för boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maten och makten : hur ska den nya världen mättas?
  2. +
  3. Kommunaliseringen av skolan : vem vann - egentligen?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunaliseringen av skolan : vem vann - egentl... av Christer Isaksson (inbunden).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maten och makten : hur ska den nya världen mättas?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs den
    Linda, 11 oktober 2016

    Lättläst och rolig. Några nya infallsvinklar och aspekter för alla att ta till sig. Kommer ge den vidare så att alla läser och får lite mer förnuft.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christer Isaksson