Krångede i kraftens tid : en berättelse om byarna Krångede och Döviken i skarven mellan bondesamhälle och industri-Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2012-05-18
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Lindahl, Per (form) / Ljungkvsit, Lena (form)
Dimensioner
247 x 215 x 10 mm
Vikt
52 g
SAB
Nccc
ISBN
9789170921988
Krångede i kraftens tid : en berättelse om byarna Krångede och Döviken i skarven mellan bondesamhälle och industri-Sverige (inbunden)

Krångede i kraftens tid : en berättelse om byarna Krångede och Döviken i skarven mellan bondesamhälle och industri-Sverige

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-05-18
319
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
När Krångede kraftverk byggdes på 1930-talet var det ett av de största i landet och blev ett riksintresse i de kristider som rådde då. Bygget skapade en Klondyke-stämning i den jämtländska byn under utbyggnadstiden med tillresta arbetssökande från hela landet. Birger Ekerlid skildrar i boken tiden före, under och efter utbyggnaden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krångede i kraftens tid : en berättelse om byarna Krångede och Döviken i skarven mellan bondesamhälle och industri-Sverige
  2. +
  3. Kvinnosaker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnosaker av Karin Carlsson (häftad).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Krångede i kraftens tid : en berättelse om byarna Krångede och Döviken i skarven mellan bondesamhälle och industri-Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Byautveckling/avveckling
    Håkan Westberg, 14 mars 2018

    Jag tycker att det är särskilt intressant att läsa om utvecklingen som var här i byarna när det begav sig, eftersom jag själv är ganska nyinflyttad till Krångede sedan fem år tillbaka. Tyvärr har det sedan uppbyggnaden dom första årtiondena stangerat och blivit mer avveckling än utveckling under de efterföljande åren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Birger Ekerlid