Nattens änglar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2012-10-05
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Översättare
Elisabet Höglund
Illustratör/Fotograf
Märta Lindqvist
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
470 g
SAB
Lz Höglund, Elisabet
ISBN
9789170922145
Nattens änglar (inbunden)

Nattens änglar

(16 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-10-05
216
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Två gånger inom loppet av fyra månader stod den kända TV-profilen, författaren, journalisten och konstnären Elisabet Höglund öga mot öga med döden. Det var när hon 2011 drabbades av cancer eller rättare sagt: det var då en jättelik tumör upptäcktes på hennes bukspottkörtel. Hon opererades. Flera organ förutom bukspottkörteln togs bort.

Operationen gick bra men efter tre veckor kom de komplikationer som var nära att kosta henne livet. Det handlade om en livshotande bukhinneinflammation och tvingades till akut operation. Utgången var länge oviss men som genom ett mirakel överlevde hon.

Efter det följde det ena klubbslaget efter det andra. Dubbelsidig lungemboli (blodpropp i lungorna), blodförgiftning, vatten i lungsäcken och nya blodproppar följde. Några månader senare tappade hon nästan allt sitt hår och i november 2011 var det dags för nästa chock: Läkarna upptäckte ännu en cancertumör, den här gången på sköldkörteln.

I sin bok Nattens änglar berättar Elisabet Höglund självutlämnande om sin dramatiska kamp mot döden, om att drabbas av cancer, om sina tre månader på sjukhus och om heroiska insatser av läkare och sjuksköterskor. Men hon berättar också om sjukvårdens baksida med katastrofala brister som underbemanning och ödesdigra felbedömningar av läkare.

Elisabet Höglund behandlar även dödsskräcken, om ångesten som ständigt jagade henne, om oron som gjorde nätterna till ett helvete och om ovissheten inför framtiden..
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattens änglar
 2. +
 3. "En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på allvar"

De som köpt den här boken har ofta också köpt "En kvinna med det håret kan väl aldrig tas på ... av Elisabet Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Nattens änglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra dokumentär
  Per Anders Bovin, 8 mars 2018

  Jag har själv gått igenom samma sjukdom och känner igen sllt. Men jag hade turen att inte få några biverkningar. Boken borde ingå i läkar och sköteskeutbildningen för de som arbetar med övre bukkirurgi. Mycket läsvärd bok.

 2. Klarspråk
  Bok En, 23 september 2015

  Har inte hunnit läsa ut den ännu.
  Sträckläser den inte, eftersom den är skriven med tydlig förklarande information från start. Starten där , vi alla skulle vara frågande. Om det varit någon av oss.
  Något ä fel. Men vad?
  När det gäller information om sjukdomens process, provernas "när, var, hur", får man den rätta informationen. Det behövs.

  Författarinnan är en fenomenalt duktig journalist, som inte lämnar läsaren frågande, utan för en framåt i skeendet, tydligt. Vi beh... Läs hela recensionen

 3. En kamp för överlevnad
  louise nilsson, 5 maj 2015

  En saklig och precis beskrivning av hur svensk sjukvård kan se ut. Man inser vikten av att ha en nära anhörig vid sin sida för att överleva. Boken är trots alla detaljerade beskrivningar mycket lättillgänglig och spännande när man vet att författaren överlever. Det är en stark skildring av en stark människa. Kan varmt rekommenderas.

 4. Skrämmande
  Kerstin Forsberg, 2 april 2014

  Sån fasansfull historia. Det ena avlöser det andra och det verkar aldrig vilja ta slut. Skrämmande att ta del av men samtidigt stärkande. Det gick ju trots allt bra till slut.

 5. Otroligt bra bok! Välskriven och informativ för mig...
  Sinikka Törmänen, 27 augusti 2013

  Otroligt bra bok! Välskriven och informativ för mig som har en pappa med samma diagnos, camcer i bukspottskörteln. Jag förfasades över Elisabeths öde och de hemskheter hon fick genomlida. Jag grät, och skrattade om vartannat. Elisabeth är en kämpe och förebild! Och en fanastisk journalist och författare! Rekommenderas helhjärtat.

 6. En sådan vidrig resa denna stackars människa gjort....
  Bitte, 23 april 2013

  En sådan vidrig resa denna stackars människa gjort. För mig som själv jobbar med människor i livets slut var den extra intressant att läsa. Det är inte många som hade orkat kämpa så som Elisabet gjort. All heder åt henne och hennes Bosse. Utan honom hade vi nog inte haft henne kvar i livet.

Visa alla 6 recensioner