Fattiga och rika : sanningen om svenskarnas privatekonomi (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
158
Utgivningsdatum
2013-04-19
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Medarbetare
Persson, John (form)
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Qci,332.024
ISBN
9789170922213
Fattiga och rika : sanningen om svenskarnas privatekonomi (inbunden)

Fattiga och rika : sanningen om svenskarnas privatekonomi

(9 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-04-19
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vår privatekonomi formar oss. Varje gång vi drar kreditkortet vet vi exakt vilket belopp som försvinner från kontot. Varje gång vi tittar i en restaurangmeny är priserna det första vi ser. Ändå ägnar vi väldigt lite tid åt de större privatekonomiska frågorna. Sällan vet vi hur vår pension kommer att ser ut. Sällan vet vi ens vilken den nuvarande räntan på våra lån är. Många av oss har ändå en sak gemensam - viljan att bli rik. De flesta vill tjäna pengar, men få har en aning om hur det ska gå till.

Fattiga och rika är ett unikt material med privatekonomisk fakta samlad på ett överskådligt och lättbegripligt sätt. Boken ger en helhetsbild av hur svenska folkets privatekonomi ser ut, varför den ser ut som den gör och vad du kan göra för att påverka din egen ekonomiska situation. Boken är indelad i tre delar. Den första delen ger och förklarar fakta om rikedom i Sverige, den andra lägger fram fakta och råd till dig som vill bli rik, och den tredje delen ger viktiga faktorer till dig som vill bygga upp en ekonomisk buffert.

Peter Söderman, en samhällsintresserad ingenjör och ekonom, har de senaste 10 åren startat och utvecklat företag i Hongkong och i Sverige. Erfarenheterna från öppenheten om privatekonomi i Hong Kong och avsaknaden av densamma i Sverige, skapade grunden för denna faktabok om svenskarnas privatekonomi.

Många har åsikter om rika och om hur man blir rik. Många har också missuppfattningar om det. Peter Söderman lyckas med konststycket att lägga alla kända fakta och statistik om rika på bordet utan att det blir det minsta förvirrande eller långtråkigt. Detta är en mycket viktig bok såväl för samhällsintresserade som för miljonärsaspiranter. Jag kan varmt rekommendera den. Stefan Fölster, chef för Reforminstitutet

Boken visar slagkraftigt i siffror och diagram att världens kanske mest jämlika land är mycket ojämlikt i toppen av förmögenhets- och inkomstfördelningen. Intressant är också att de flesta av de stormrika har blivit det på eget arbete och företagande. Det går att bli rik i Sverige - om man följer Peter Södermans goda råd. Harry Flam, professor vid Institutet för internationella ekonomiska studier vid Stockholms universitet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fattiga och rika : sanningen om svenskarnas privatekonomi
 2. +
 3. Vad är pengar? : allt du velat veta om världsekonomin men inte vågat fråga om

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad är pengar? : allt du velat veta om världsek... av Andreas Cervenka (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Fattiga och rika : sanningen om svenskarnas privatekonomi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt lite information för det priset som man...
  Patrik Andersson, 25 november 2013

  Väldigt lite information för det priset som man betalade för boken.
  Löjligt många räkneexempel på vad man t.ex måste betala i ränta för ett lån.

 2. Intressant att få information om hur inkomster...
  Anders I, 19 augusti 2013

  Intressant att få information om hur inkomster fördelar sig. Man lär sig en smula mer hur vår samhälle fungerar. Boken rekommenderas.

 3. Ett intressant ämne, men tyvärr levde inte boken upp...
  Etwas Anders, 15 juni 2013

  Ett intressant ämne, men tyvärr levde inte boken upp till mina förväntningar. Statistiken som boken innehåller är intressant, men otillräckllig på många sätt, och därför känns en del av sanningarna haltande. Om man har läst en del inom området, och har direkt eller indirekt tagit del av SCBs statistik inom området, så kommer man att bli besviken tror jag.

 4. En riktigt riktigt bra bok! Har länge velat se en bok...
  Andreas, 6 juni 2013

  En riktigt riktigt bra bok! Har länge velat se en bok i just detta ämne och som faktiskt belyser fakta och gör så på ett begripligt sätt för varje människa skulle jag tro. Sällan beskådar man verk som kan ta fakta och göra det lättförståeligt för nästan alla.

 5. Boken är bra och skriven på ett enkelt och lättläsligt...
  Christian, 13 maj 2013

  Boken är bra och skriven på ett enkelt och lättläsligt sätt. Kul att se hur statistiken ser ut i den Svenska privatekonomin. Absolut läsvärd.

Visa alla 5 recensioner