Sergel och hans romerska krets (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Nationalmusei utställningskatalog (del 636)
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2004-09-01
Förlag
Nationalmuseum
Medarbetare
Olausson, Magnus (red.), Karlsson, Eva-Lena (red.)
Illustrationer
ill. (vissa i färg)
Dimensioner
285 x 225 x 20 mm
Vikt
1250 g
SAB
Ibz Sergel, Johan Tobias
ISBN
9789171007025
Sergel och hans romerska krets (inbunden)

Sergel och hans romerska krets

europeiska terrakottor 1760-1814

Inbunden Svenska, 2004-09-01
159
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Under sin tid i Rom fann Johan Tobias Sergel en krets likasinnade, jämnåriga kamrater. Det var yngre konstnärer från olika länder som sökt sig till Italien för att där studera antiken och »naturen«, det vill säga den omgivande, synliga verkligheten. Det växelvisa studiet av antiken och naturen var grunden för Sergels vidare konstnärliga utveckling. Detta var i sig inte originellt, men det hårda självstudiet, umgänget med kamraterna och den starka konstnärliga uttrycksviljan förde till ett personligt, egensinnigt och omedelbart formspråk. Genom Sergels ögon och händer fick antiken mening på nytt, gestaltad i en sensuellt närvarande form utan egentligt motstycke i samtiden.

Sergel och hans romerska krets är temat för denna utställning, som är resultatet av ett samarbete med Musee du Louvre i Paris och The Metropolitan Museum of Art i New York. Dessa båda museer har under 2003 och 2004 visat utställningen i en annan variant, med ett större antal föremål och med betoning på epoken och materialet terrakotta snarare än enskilda konstnärer. I Stockholm har fokus satts på Sergel, i syfte att synliggöra hans centrala roll på den samtida europeiska konstscenen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sergel och hans romerska krets
  2. +
  3. Härskarkonst. Napoleon, Karl Johan och Alexander

De som köpt den här boken har ofta också köpt Härskarkonst. Napoleon, Karl Johan och Alexander av Magnus Olausson, Eva-Lena Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna