Poppigt sakligt politiskt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nationalmusei årsbok (del 50)
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2004-05-01
Förlag
Nationalmuseum
Medarbetare
Robach, Cilla (red.)
Dimensioner
225 x 168 x 20 mm
Vikt
620 g
Antal komponenter
8 häften i box
SAB
Ih-c.55
ISBN
9789171007056
Poppigt sakligt politiskt (häftad)

Poppigt sakligt politiskt

1960-talets konsthantverk och design på Nationalmuseum

Häftad, Svenska, 2004-05-01
99
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Sextiotalet är åter aktuellt. Frågor om konsumtion och reklam, miljö och solidaritet diskuteras då som nu. Då hävdade vissa att reklamen var livsfarlig och odemokratiskt, idag har varumärket ofta blivit viktigare än varan. Nationalmusei årsbok 2004 handlar om 1960-talet och dess konsthantverk med utgångspunkt i samlingarna och verksamheten på museet. Kapitlen är indelade efter föremålsområden och material. De kan läsas i vilken ordning som helst, något som betonas i Matilda Plöjels grafiska formgivning. Häftena kan tas isär och sättas samman efter humör - en läsares frihet som överensstämmer med sextiotalets idévärld där den individuella upplevelsen betonades. Samtliga kapitel synar tidens rörelser och reflexer på Nationalmuseum. Museets förhållande till 1960-talets konsthantverk och design väntar på en granskning utifrån. Denna bok granskar epoken inifrån, men med en annan generations ögon. Månresans år sätter en gräns för denna bok, som i sin tur förhoppningsvis öppnar dörren för nya skildringar av ett omvälvande decennium.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Poppigt sakligt politiskt
  2. +
  3. Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Markoolio, mörkret och den rosa bubblan av Marko Lehtosalo, Gustav Gelin (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Nationalmusei årsbok 2004 handlar om 1960-talet och dess konsthantverk och design med utgångspunkt i samlingarna och verksamheten på museet. Kapitlen är indelade efter föremålsområden och material. Varje kaptitel i separat häfte.