Fataburen. Bygga och bo (pocket)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Fataburen (del 2013)
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2013-10-14
Upplaga
1
Förlag
Nordiska Museets Förlag
Medarbetare
Eklund, Göran (form) / Eklund, Lena (form)
Dimensioner
215 x 175 x 25 mm
Vikt
831 g
SAB
Ohc,363.5
ISBN
9789171085634

Fataburen. Bygga och bo

Inbunden,  Svenska, 2013-10-14
159
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bostaden är för många en självklarhet, en grund i tillvaron, en utgångspunkt för livet. Bostaden ses som en mänsklig rättighet som ganska få frivilligt avstår ifrån. Men ett hem kan ibland vara en ouppnåelig dröm. Hemmet, både som tanke och realitet, har länge stått i samhällets centrum. Ändå tycks hemmets betydelse bara öka. När vi säger att bostaden är ett hem fyller vi den med moraliska och estetiska värderingar. En plats att vara sig själv, ett område att styra och bestämma över, en fristad för fantasi och skapande, materialiserad trygghet och identitet. Så kan dagens hem beskrivas och tolkas. Hemmet kan också ses som en arena för ohejdad individualism eller som en pressande prestations- och konsumtionssfär med både tydliga statussymboler och subtila men avslöjande tecken. Den fasta punkten kan stänga in, bevara könsroller och upprätthålla maktstrukturer. Hemma är kanske inte alltid bäst, det är vad vi gör det till. Bygga och bo lyfter fram boendet som process och aktivitet med olika och ofta ojämlika förut-sättningar. Bokens bas är föremål, arkivmaterial och kunskap samlad i Nordiska museet. Ett femtontal författare, de flesta med nära anknytning till Nordiska museet och Skansen, skriver om hem och bostadsmiljöer från många tider och på många platser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fataburen. Bygga och bo
  2. +
  3. Ask och Emblas barn : vikingarnas historia

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ask och Emblas barn : vikingarnas historia av Neil Price (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Fataburen. Formgivare : folket

    Christina Westergren

    Att utnämna folket till formgivare är inte riktigt samma sak som att tala om folkkonst. Folkkonst är ett begrepp som började användas för drygt hundra år sedan. Av tradition är det förknippat med de kulturhistoriska museernas samlingar. Formgivnin...

  • Nordiska museet : svenska trender och traditioner

    Christina Westergren

    Hemmet till en och en halv miljon utställningar, exklusiva samlingar och vardagliga objekt är idag Sveriges största kulturhistoriska museum. Möt människorna och historierna bakom Artur Hazelius vision.