Arktiska spår : natur och kultur i rörelse (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Nordiska museets handlingar
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2020-06-03
Upplaga
1
Förlag
Nordiska Museets Förlag
Dimensioner
300 x 235 x 26 mm
Vikt
1504 g
SAB
Uh
ISBN
9789171086129
Arktiska spår : natur och kultur i rörelse (häftad)

Arktiska spår : natur och kultur i rörelse

(2 röster)
Häftad Svenska, 2020-06-03
328
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ingenstans på jorden ökar den globala uppvärmningen lika snabbt som i Arktis. Vad som sker där angår en hel värld. Utställningen Arktis medan isen smälter öppnade vid Nordiska museet i Stockholm i oktober 2019 för att ge perspektiv på denna del av Norden och utblickar mot hela det cirkumpolära området. Här visas att Arktis inte enbart är natur utan ett hem för fyra miljoner människor vars erfarenheter har global betydelse.

Boken Arktiska spår: Natur och kultur i rörelse är en rikt illustrerad fördjupning av utställningens budskap. Som sådan beskriver den hur Nordiska museet och Stockholms universitet har samverkat kring forskning, dokumentation, gestaltning och förmedling.

Fem huvudkapitel med skilda synvinklar från naturvetenskap, humaniora och samhällsvetenskap sammanflätas med ett fyrtiotal artiklar som utgår från föremål, bilder och olika typer av fenomen. Resultatet är en mångröstad exposé av hur vardagsliv, landskap och klimat i Arktis bryts genom historia, samtid och framtid. Samlingar, isar och jorden själv öppnar sina arkiv och ibland passeras gränser även till andra världar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arktiska spår : natur och kultur i rörelse
  2. +
  3. Köket: Rum för drömmar, ideal och vardagsliv under det långa 1900-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Köket: Rum för drömmar, ideal och vardagsliv un... av Ulrika Torell, Jenny Lee, Roger Qvarsell, Helena Bergman, Karin Carlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 603 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lotten Gustafsson Reinius