Sveriges sjökartor : 1539-1836 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2007-04-01
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
586 x 390 x 56 mm
Vikt
6100 g
SAB
Kc
ISBN
9789171260550
Sveriges sjökartor : 1539-1836 (inbunden)

Sveriges sjökartor : 1539-1836

Inbunden Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

»Superlativen blir många, men det här är ett undantag där det är berättigat.»Båtliv

Sveriges sjökartor är sannolikt den största svenska bok som getts ut i modern tid. Författaren och forskaren Anders Hedin har grundligt gått igenom samtliga av Sveriges sjökort sedan den första riktiga sjökartan över Sverige publicerades på 1500-talet. Han har gjort ett urval av de vackraste och mest spännande sjökartorna och sjökorten genom tiderna. Resultatet är en spännande resa längs Sveriges kust och genom en del av den svenska historien.

Det kolossala formatet är en följd av att samtliga kartor återges i originalformat. De är skannade med en jättelik specialskanner och tryckta med högsta möjliga kvalitet på 170 grams konstpapper. Varje exemplar av boken är handbundet i Italien.

Detta är inte enbart en bok som vänder sig till dem som är fascinerade av kartor och historia, utan till alla som har ett intresse för Sveriges kust och dess skärgårdar. Sveriges sjökartor är en magnifik högtidsgåva som mottagaren aldrig kommer att glömma, eller kunna tappa bort.

»Ett praktverk...«Gotlands Tidningar

»Resultatet är en spännande resa längs Sveriges kust och genom en del av den svenska historien.«Båtnytt

»...att lägga på soffbordet för att njuta av skönheten i gamla kartor...«Sjörapporten»Här är en bok för de sanna älskarna av gamla sjökort.«På Kryss»...boken som ger begreppet praktverk ett ansikte...«Elle Interör»Det här är onekligen en bok som gjord för att ligga framme på soffbordet och flitigt bläddras i för att både drömma sig bort till svunna tider och vår moderna skärgårds alla lockande vikar och kustlinjer.«Skärgårdsliv

»...en sådan där bok som man inte glömmer.«Segling
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Hedin