Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2008-11-04
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Björkum, Svante (red.) / Engblom, Mikael (form) / Turesson, Roger (foto) / Svensson, Erik G (foto) / Wikström, Jeppe (foto)
Dimensioner
340 x 248 x 55 mm
Vikt
4488 g
SAB
Ncaa(yb),Pna
ISBN
9789171260734
Dokument Stockholm : staden i tusen bilder (inbunden)

Dokument Stockholm : staden i tusen bilder

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-11-04

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

» Dokument Stockholm handlar om oss som lever och verkar i staden idag, men riktar sig inte till oss - utan snarare våra barn och barnbarn. Om hundra år är den ovärdelig...
Bo Madestrand, Dagens Nyheter

Detta är det största fotografiska dokumentationsprojektet om Stockholm i modern tid. De mer än 1 000 bilder som ingår i den 656 sidor tjocka boken är en unik skildring av vår huvudstad. Samtliga har tagits på diafilm för att kunna bevaras åt framtiden, oberoende av back-up, hårddiskkrascher och lagringsmedia.

Staden utvecklas ständigt, varje dag händer något som förändrar gatubilden. Fotograferna Erik G Svensson, Roger Turesson och Jeppe Wikström har under två års tid tagit drygt 60 000 bilder av staden och dess närmaste omgivningar. Bildtexterna har skrivits av Svante Björkum. Dokumentationen, som är en hälsning till framtiden, är den mest omfattande fotobok som någonsin har gjorts om Stockholm.

De första fotografierna från Stockholm är tagna i början av 1850-talet. Ända sedan dess har staden med sina gator, torg och byggnader varit tacksamma motiv för generationer av fotografer. De senaste två eller tre decennierna har fotografikonsten utvecklats enormt, men fotografernas fokus har förflyttats och staden dokumenteras nästan inte alls längre. Det slags bilder från förr med gator, hus och människor som vi tycker är så spännande och intressanta att se, tas inte längre. Bilderna från Dokument Stockholm har nu skänkts till Stadsmuseet i Stockholm.

» En imponerande och väldigt tung fotobok som är resultatet av en speciell kulturgärning.
Lotta Lewenhaupt, Elle Interiör

» ... gigantiskt mästerverk i bild
Marianne Silén, Byggindustrin

» ... Dokument Stockholm är full av bra bilder och antagligen kommer intresset för dem att växa i takt med att staden förändras.
Caroline Johansson Sjöwall, Direktpress

» ... en imponerande bok som det inte går att bläddra i utan att man genast vill äga den.
Yvonne Gull, Vårt Nya Hem

» ... ett gigantiskt projekt, och en faschinerande studie över Stockholms alla vackra (och mindre vackra) platser, gator, hus och byggnader.
Ljuva Livet

» Svenskar i allmänhet och stockholmare i synnerhet med lust att fördjupa sig i det myller av gator, parker, byggnader, skyltfönster och mycket mycket mer uppmanas att investera några hundralappar i detta praktverk.
Roger Bengtsson

» Boken visar Stockholm i mycket fina perspektiv. Allt du behöver se finns i denna bok. Klart värd att uppleva båda nu och sen.
Erik, Radio Högsby FM 90.9
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dokument Stockholm : staden i tusen bilder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Stockholm, Stockholm, Stockholm
    Kristi, 15 mars 2010

    Hela den här fantastiska staden i bilder, alla kvarter alla gator, allting är återgett. Helt fantastisk bok!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Dokument Stockholm : staden i tusen bilder