Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2008-10-10
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Hagman, Tore (foto)
Illustratör/Fotograf
Martin Thelander
Dimensioner
318 x 250 x 30 mm
Vikt
2380 g
SAB
Ncbi
ISBN
9789171260918
Staden vid havet (inbunden)

Staden vid havet

Inbunden Svenska, 2008-10-10

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

På kort tid har fotografen Tore Hagmans nya praktverk blivit en stor succé. Denna magnifika fotobok skildrar en av Sveriges vackraste städer. Med sin karaktäristiska bebyggelse och Göta älv som en pulsåder genom staden är detta en unik svensk stadsbildning. Nu har Tore Hagman efter många års fotograferande i staden sammanställt ett kolossalt bildverk. Med sina 400 bilder är detta den vackraste och mest bildrika fotobok som någonsin har gjorts om Göteborg. Här finns de storslagna vyerna men också oväntade perspektiv som överraskar även den mest inbitne göteborgare.

Boken utkommer även i en engelsk upplaga, Göteborg Horizons ISBN 978 917126 0925.

Texterna är skrivna av författaren Kristian Wedel som har utkommit med flera böcker om Göteborg, och som till vardags är skribent på Göteborgs-Posten.

Tore Hagman är en av Sveriges absolut främsta naturfotografer. Han har en lång rad prisbelönta fotoböcker bakom sig och hans senaste storverk, Västkust, har hittills sålt i över 40000 exemplar.

» Wedels ofta avskalade, lite kärva och ibland melankoliska ton, i samtidigt varma, kärleksfulla och till och med poetiska texter, kompletterar fint Hagmans utsökta bilder - även när de inte direkt beskriver motiven. Hagman låter färgerna och ljuset skapa många bilder, men han har också ett enastående sinne för detaljer. n fysiskt tilltalande bok, med kraftigt papper, vackert typsnitt, utmärkt tryck och en strålande bildåtergivning med nästan glasplåtslik skärpa...«
Bo E Björkström, GT

» Med stora, mest somriga och soliga bilder över en stad och dess människor, ofta med små underhållande detaljer, flygfoton över stadens osynliga mönster, platser och ställen som jag känner att jag är en del av. Och alla dessa bilder tryfferade av puttriga, trevliga anekdotiska texter.
Gunnar Bergdahl, Landskrona-Posten

» Storheten visar sig inte bara i omfånget - trehundra sidor och fyrahundra bilder - utan även i kvaliten.
Staffan Johansson, Digitalfoto för alla

» Om man kan kåsera med bilder så är det det Tore Hagman gör till Wedels närmast poetiska funderingar, fyllda av viktiga och roande fakta.
Hans Menzing, Skaraborgs Läns Tidning

» Med bilder som tänjer de gängse gränserna för stadsporträtt i genren och texter som varsamt lotsar oss genom stan. Ett praktverk i ordets mest positiva bemärkelse.«
GW, Dagens arbete

» Alla som har det minsta anknytning till Göteborg borde önska sig praktboken "Staden vid havet"...
Karin Enokson, Året Runt
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Staden vid havet