Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2009-03-13
Förlag
Max Ström
Översättare
Katarina Trodden
Originaltitel
Scandinavian Modern Home
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
305 x 241 x 20 mm
Vikt
1341 g
SAB
Ih
ISBN
9789171261212
Moderna klassiker i skandinavisk design (inbunden)

Moderna klassiker i skandinavisk design

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2009-03-13

Slutsåld

Läs ett provkapitel här>>

Skandinavien har under större delen av 1900-talet intagit en särställning inom modern design. Ingen annan del av världen har i förhållande till sin folkmängd frambringat så många nyskapande formgivare. Svenska, danska, norska och finska arkitekter och formgivare har skapat en alldeles egen stil med naturnära formspråk och funktionella lösningar. Oavsett om det gäller arkitektur, möbler, textilier, keramik eller glas så har den skandinaviska stilen fått ett enormt inflytande över hela världen.

Den här boken skildrar de främsta inom skandinavisk inredning och ger en översikt över vad de skapat. Vi får också inblick i flera unika och spännande hem runt om i världen, som alla inspirerats av den skandinaviska modernismen. Här möter vi möbler och bruksföremål i levande miljöer - klassisk skandinavisk inredning när den är som bäst. Det här är alltså både ett referensverk för den som är intresserad av inredning, design och arkitektur - och den perfekta presentboken för den som är nyfiken på klassisk design.

Elizabeth Wilhide är en av Storbritanniens mest uppskattade inredningsförfattare. Hon har skrivit många uppskattade böcker om design och inredning. Hon har även medverkat i många av Terence Conrans böcker.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elizabeth Wilhide