Annie Leibovitz på uppdrag (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2009-09-28
Förlag
Max Ström
Översättare
Katarina Trodden
Medarbetare
DeLano, Sharon (red.) / Leibovitz, Annie (foto)
Dimensioner
246 x 188 x 26 mm
Vikt
1020 g
SAB
Inz Leibovitz, Annie
ISBN
9789171261687
Annie Leibovitz på uppdrag (inbunden)

Annie Leibovitz på uppdrag

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2009-09-28

Slutsåld

»Simply the best! [...] Läs boken, njut av bilderna.«Lasse Halvarsson, Gefle Dagblad. Efter att i decennier ha dokumenterat världens mest kända människor berättar nu den amerikanska stjärnfotografen Annie Leibovitz med egna ord historien bakom sina unika porträttbilder. Mest känd är kanske den sista bilden på John Lennon där han naken omfamnar Yoko Ono - bara några timmar innan han skjuts till döds. Hon berättar om drottningar och presidenter, om Rolling Stones och om Hollywood, men också om sin familj och sina vänner. Sist men inte minst avslöjar hon hur hon går till väga för att ta sina bilder. Boken är en annorlunda fotobok där texten spelar minst lika stor roll som bilderna. Internationellt har den väckt en enorm uppmärksamhet och blivit en bestseller. Detta är den första bok av och om Annie Leibovitz som översatts till svenska.

Om Annie Leibovitz på uppdrag: »I den nyutkomna boken På uppdrag berättar Annie Leibovitz om sitt fotografiska arbete. Ofta på ett praktiskt och rättframt sätt, ibland tror man sig nästan läsa en handbok i fotograferande.« SvD »I På uppdrag samsas en oskvallrig biografisk revy med Annie Leibovitz bilder av familjen, rockstjärnor och drottningen av England.« Göteorgs-Posten »Foto i världsklass« Dala-Demokraten »En vacker bok«UNT »Här berättar hon om bildernas tillkomst och ger samtidigt en faschinerade historielektion« Dagens Arbete »Det är intressant att få ta del av tankarna som lekt med de stora elefanterna i flera decennier.« Norrbottens-Kuriren. »En mästare i arbete« Sydsvenskan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Annie Leibovitz på uppdrag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastiska bilder!
    Margaretha, 21 maj 2010

    Annie Leibovitz är bäst! Jag slukade den här boken - jag tyckte det var riktigt intressant att läsa hennes berättelser om hur bilderna har kommit till. Hon har så himla stor närvaro i det hon gör, både i bilderna och texterna. Superbra bok!

  2. Med mästarinnan!
    Kristi, 19 mars 2010

    En underbar bok om Leibovitz kännda eller ökända fotografier. allt speglat i en insiktsfull dagboksantekning. Riktigt snyggt, och större än såhär blir det knappast. rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annie Leibovitz