Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2010-08-12
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form)
Dimensioner
240 x 200 x 22 mm
Vikt
940 g
SAB
Qcba,Ihh
ISBN
9789171261694

Detaljer hemma

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden, Svenska, 2010-08-12

Slutsåld

»en ursnygg bok«
Expressen LEVA&BO

»Väldigt rolig att bläddra i och rätt present till prylgalna«
ELLE Interiör

»rikligt med inspiration«
Västerbotten-Kuriren

Ett hem består inte enbart av rummen och dess möbler utan också av en mängd större eller mindre detaljer. Annika Huett och Ulf Huett Nilsson har gett sig ut på upptäcktsfärd, från Gällivare i norr till Skanör i söder, och har mött ett inspirerande myller av alla de personliga detaljer som skapar ett hem. De vill inte bara uppmärk-samma det lilla i sig, utan också undersöka vad som gör hemmet trivsamt.

Många gånger har vi bråttom att slänga, byta ut, eller bygga om, men våra mest älskade detaljer följer oftast med. Det här lilla som skapar en personlig känsla behöver inte vara vare sig nytt eller dyrt. Det kan vara ett ärvt glas på sin plats i ett skåp, en gammal kran på ett handfat, men också en nött knopp på en kökslucka eller ett mönster på en gardin.

Annika Huett och Ulf Huett Nilsson bor tillsammans i Stockholm med sina tre barn. Annika Huett är illustratör och arbetar för tidningar, böcker och reklam men gör även väggmålningar och mosaiker. Hon fick mycket uppmärksamhet för sin bok Korsstygn på nytt sätt 2007. Ulf Huett Nilsson har arbetat som fotograf sedan 1989. Han är verksam både i Sverige och utomlands. Deras gemensamma bok om svensk sommar, Pergola, tombola, picknick, fick utmärkelsen Utmärkt Svensk Form när den kom år 2000.

Detaljer hemma är tvåspråkig med svenska och engelska i samma utgåva.

Sagt om Detaljer hemma

»En bilderbok för prylälskare, ett upprop mot slit-och-slängtänk«
Villaägaren

»En unik fotobok utan text hyllar myllret, prylarna och intuitionen. [...] Det ger den här inspirationsboken ett fint djup«
Residence

»en mysig bok att sitta och bläddra i, peka och säga kolla där, så galet, ett zoo på badkarskanten och de där har en precis lika hög boktrave som jag vid sängen«
blogg.expressen.se

»Detaljer är det bästa«
vackrakladerochannat.blogspot.com

»Låt dig inspireras«
evasvardagligaansatser.blogspot.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Detaljer hemma. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kaos
  Patrik, 1 november 2010

  Med personliga enkla detaljer menas i denna bilderboken gamla burkar, uppspikade plastpåsar, toalettringar, gummistövlar och kaos bland besticken. För den som vill dekorera stilfullt hemma finns det betydligt bättre böcker.

 2. Hemmet i detalj!
  Kristi, 10 september 2010

  Helt fantastisk bok om de små sakerna som gör det stora helt! Jag är helt frälst!
  Rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Detaljer hemma