Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2012-05-03
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form)
Dimensioner
245 x 265 x 30 mm
Vikt
1460 g
SAB
Rbv,796.48
ISBN
9789171261830

Solskensolympiaden : Stockholm 1912

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2012-05-03
301 kr
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
»Ett riktigt praktverk [...] perfekt några månader innan OS i London - den sätter in OS i ett politiskt och socialt sammanhang [...] fullt med fina fotografier, man får verkligen en tidskänsla i den här boken och man får en bild av Sverige, Europa och klasskillnaderna i Sverige. Den här boken är en perfekt, rolig, intressant och ganska djupgående inledning till ett OS«
SVT G'omorron

»Johan Erséus har dukat upp en välfylld godisskål för alla som älskar nostalgi/idrottshistoria/stockholmiana och svartvita bilder.«
DN.

»Johan Erséus väcker OS-hjältarna till liv - inte bara de som tävlade utan också de som organiserade allt.«
Sydsvenskan

»"Solskensolympiaden" erbjuder ett slösande bildmaterial och genomsyras av kärlek till idrotten«
Corren

»För ett sportfreak med hemliga arkeologdrömmar är denna blädderbok om OS 1912 mums«
Fokus

Simtävlingar i Djurgårdsbrunnskanalen, maratonlopp på dammiga grusvägar, friidrott och gymnastik på nybyggda Stadion. Sommaren 1912 rådde olympisk yra i Stockholm, som på kort tid hade förvandlats från en avkrok till en hyggligt modern huvudstad och nu var mitt i den största byggboomen i stadens historia.

OS i Stockholm 1912 har gått till historien som Solskensolympiaden, delvis för att vädret var osedvanligt varmt och torrt. Det var också en sista fanfar för en mer oskuldsfull era, som brutalt avslutades av det världskrig som utbröt två år efter spelen. Men inte minst syftade Solskensolympiaden på den vänliga stämningen, de genomtänkta arrangemangen och de välorganiserade tävlingarna.

Johan Erséus har hundra år senare fångat allt detta, plus naturligtvis själva de idrottsliga prestationerna med porträtt av särskilt intressanta olympier. Med de många bilderna har resultatet blivit en innehållsrik och underhållande bok om de hittills enda svenskarrangerade olympiska spelen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Solskensolympiaden : Stockholm 1912
  2. +
  3. Kungsgatan: Ett sekel på Stockholms paradgata : Ett sekel på Stockholms paradgata

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kungsgatan: Ett sekel på Stockholms paradgata :... av Johan Erséus (inbunden).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Solskensolympiaden : Stockholm 1912