Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2010-04-01
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Bergmark, Victoria K (form)
Dimensioner
167 x 226 x 16 mm
Vikt
526 g
SAB
Nc(yb)
ISBN
9789171261854
Fler tråkiga vykort (inbunden)

Fler tråkiga vykort

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-04-01

Slutsåld

»Tråkiga vykort - rolig bok!« TV4 Nyhetsmorgon Efter succén med Tråkiga vykort, som sålt i 30 000 exemplar, kommer nu uppföljaren. Jeppe Wikström har fortsatt sitt letande efter vykort från den tid då man med stolthet skickade en hälsning med motiv från ett nytt höghus, en Konsumbutik, en vägkorsning eller en parkeringsplats.

I Fler tråkiga vykort återfinns bland andra motiv som Jokkmokk by night, Vittangi centrum, Harmånger centrum och Nya tomtområdet i Knivsta. Här finns också bilder på Tempo-varuhuset i Skutskär, Esso Motorhotell i Skara, Luftvärnskompaniets huvudentré och parkeringsplatsen i Fellingsbro.

Det här är en resa till en annan tid, då Sverige låg mer i utkanten av Europa och de flesta fortfarande bodde på landet. När vykort i färg började bli vanliga under mitten av 50-talet var detta för många en liten sensation i vardagen - inte nog med att orten fått en egen sporthall, man kunde dessutom skicka en färgbild på den moderna sevärdheten. Intrycket blir i dag lätt komiskt. Samtidigt går det inte att ta miste på stoltheten och framtidstron. Något tål dessa kort att skrattas åt men kanske mera hedras ändå.

Omslagsbilden föreställer parkeringsplatsen nedanför Lidingöbron i utkanten av Stockholm.Sagt om Fler tråkiga vykort»Vi kan skratta generat åt vyn över Ormastorpsgatan i Åstorp och Förslövsholms nya centrum med de har något att berätta om stolthet och ambitioner i en annan tid.«Diana Holmber, Helsingborgs Dagblad»ett tragikomiskt radband av okommenterade motiv«Jonas Thente, DN»Mera tråkigt - nu i färg«Göteborgs-Posten»När en färgbild sa mer än tusen ord«Stockholms Fria Tidning»en rolig blädderupplevelse«ikon1931.se»dessa vykort [...] är riktigt krypande dödsångesttrista«fackboken.blogspot.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fler tråkiga vykort. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En tillbaka blick med glimten i ögat!
    Kristi, 9 april 2010

    En underbar lite bok med vykort från förr, helt klart nostaligisk, rolig och sentimental, lyste upp min dag, Rekommenderar den varmhjärtat!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jeppe Wikström