Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2010-09-15
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Engblom, Mikael (form) / Skinnarmo, Ola (foto) / Hylthén, Andreas (foto)
Dimensioner
270 x 250 x 35 mm
Vikt
1490 g
SAB
Nsa.07,Lz Nordenskiöld, Adolf Erik
ISBN
9789171261908
Skinnarmo och Nordostpassagen : i Adolf Erik Nordenskiölds spår (inbunden)

Skinnarmo och Nordostpassagen : i Adolf Erik Nordenskiölds spår

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2010-09-15
255
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
»nummer ett på din önskelista i år!«React Magazine»Innehållet bjuder på vackra och historiska bilder, nutida och dåtida, och kartor att drunkna i« Utemagasinet Med upptäckarglädje och miljöengagemang som fokus gav sig Ola Skinnarmo i juni 2009 iväg på sin hittills längsta expedition - i Adolf Erik Nordenskiölds spår genom Nordostpassagen. Ingen svensk hade lyckats genomföra denna seglats sedan "Vega" 1879 tog sig igenom världens mest svårtillgängliga vatten. I boken får vi följa Ola Skinnarmos dramatiska seglats, samtidigt som han berättar Nordenskiölds spännande historia. Vi får möta fåglar och delfiner liksom stora däggdjur som valrossar och isbjörnar, vars livsmiljö idag är hotad. Boken är fylld med storslagna fotografier, både nytagna och historiska, samt kartor, historiska teckningar och spännande tidsdokument.Ola Skinnarmos färd blev rik på både strapatser och upplevelser. Is och dåligt sjömätta områden var vanliga hinder, liksom hårt väder och tät dimma. Men lika påtaglig var skönheten i landskapet och alla fantastiska naturupplevelser. Expeditionen avlöpte väl, och i mitten av september nådde Ola Skinnarmos stålsegelbåt "Explorer" Berings sund. För Nordenskiöld tog resan två år på grund av den stora mängden is som fanns vid den tiden.Den här boken vänder sig till läsare i alla åldrar som älskar äventyr och starka naturupplevelser - och som också värnar om miljön. Med boken följer en dvd med en specialproducerad dokumentärfilm om hela resan.

Sagt om Skinnarmo och Nordostpassagen»Den ligger där på soffbordet. Lockar med sina bilder [...] en berättelse som bränner till«Göteborgs-Posten »Extra rolig att ge bort i julgåva!«MAGASINSKÄRGÅRD»häftiga bilder och intressant text« allehanda.se»en brättelse som engagerar«fredriksson.tv »äventyr rakt in i vardagsrummet [...] En spektakulär berättelse i en väldigt fin bok«ikon1939.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skinnarmo och Nordostpassagen : i Adolf Erik Nordenskiölds spår
 2. +
 3. Isens fånge : S/S Oscar Dicksons haveri i Nordostpassagen år 1881

De som köpt den här boken har ofta också köpt Isens fånge : S/S Oscar Dicksons haveri i Nordo... av Swen Emanuel (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skinnarmo och Nordostpassagen : i Adolf Erik Nordenskiölds spår. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar
  Kristi, 27 september 2010

  Ett storartat äventyr, en spännande skildring av Arktis och världens med svårframkomliga vatten. Jag satt fängslad!
  Boken är dessutom fylld av underbara fotografier, dels nytagna men även bilder från Nordenskiölds resa.
  Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna