Året runt : naturen, vädret & de svenska årstiderna (inbunden) Året runt : naturen, vädret & de svenska årstiderna
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2012-09-07
Förlag
Max Ström
Medarbetare
Leo, Patric (form) / Strand, Hans (foto)
Dimensioner
285 x 235 x 22 mm
Vikt
1399 g
SAB
Ubaj,551.5 551.6
ISBN
9789171262066
Året runt : naturen, vädret & de svenska årstiderna (inbunden)

Året runt : naturen, vädret & de svenska årstiderna

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-09-07
129 349 Du sparar 220 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Året Runt är en sann läs-, titt- och aha-upplevelse för alla oss som aldrig vågar ta "fint väder" för givet. Läsupplevelse för att meterologen Lage Larsson med benägen hjälp av Johan Tell, har åstadkommit ett språk lika vackert som en försommarmorgon. Tittupplevelse för att Hans Strands bilder ger boken en extra dimension. Aha-upplevelse för att boken delar med sig av kunskap som länge varit fördold, men som här görs uppenbar.«WWF»Jan kan inte minnas att ha läst och tittat i en fotobok tidigare med samma fina balans mellan text och bilder. Hans Strands fotografier sprider lycka. Lage larssons och johan Tells text sprider kunskap.«SUNDSVALLS TIDNING»En bok för dig som älskar Sverige och dess natur.«M-MagasinMeteorologen Lage Larsson tar oss här tillsammans med fotografen Hans Strand med på en storslagen resa genom Sverige, ett land som präglas av begrepp som försommar, senhöst, järnnätter, menföre och dagg. Få företeelser torde vara lika djupt rotade i den svenska folksjälen som just årstidernas gång. Väder och naturens växlingar är ständigt närvarande och präglar vår tillvaro, samtidigt som ljuset - eller frånvaron av det - påverkar oss i vårt inre. Fotografen Hans Strand har under ett helt decennium arbetat med att ta bilderna till denna bok. Han har rest runt i landet för att skildra årets gång, från storslagna landskap till särpräglade detaljer i naturen. Lage Larsson berättar inte enbart om årstiderna utan också om ljuset, vädret alla de fenomen som skapas av jordaxelns lutning.Tillsammans har de skapat en utsökt fotobok, fylld med intressant läsning och överraskande fakta. Deras skildring av året, vädret och ljuset blir också en påminnelse om naturens kraft och om den sköra balans som utgör grunden för allt liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Året runt : naturen, vädret & de svenska årstiderna
  2. +
  3. Den lodande människan : havet, djupet och nyfikenheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den lodande människan : havet, djupet och nyfik... av Patrik Svensson (inbunden).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Året runt : naturen, vädret & de svenska årstiderna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken innehåller en fin mix av intressanta texter och...
    Krijak53, 11 oktober 2013

    Boken innehåller en fin mix av intressanta texter och utsökta bilder, funkar bra som present till de flesta, vi svenskar pratar ju mycket om vädret.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna